Tržište

Za brži transport 90 miliona dolara

Za brži transport 90 miliona dolara
Foto: N.N. | Za brži transport 90 miliona dolara

BEOGRAD - Svjetska banka odobrila je regionalni projekat olakšavanja trgovine i transporta na zapadnom Balkanu, vrijedan 90 miliona dolara, sa posebnim fokusom na uklanjanju nefizičkih barijera i skraćenju čekanja na granici, izjavio je danas šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji Stiven Ndegva.

On je na sastanku sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zoranom Mihajlović precizirao da je Svjetska banka juče odobrila taj regionalni projekat.

Ndegva je naveo da je cilj otklanjanja barijera skraćenje zadržavanja na granici, što je bila jedna od glavnih inicijativa Mihajlovićeve u razgovorima sa svim predstavnicima zemalja regiona i međunarodnim finansijskim institucijama.

Sagovornici su razgovarali i o nastavku saradnje na projektima u oblasti transporta, završetku "Koridora 10" i unapređenju željezničkog sektora, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Na sastanku je bilo riječi i o realizaciji projekta rehabilitacije puteva i unapređenju bezbjednosti saobraćaja u Srbiji kao i o izradi studije o rodnoj ravnopravnosti u transportnom sektoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije