Tržište

Za stan bez prozora traže skoro 120 maraka po danu

Za stan bez prozora traže skoro 120 maraka po danu
Foto: Pixnio | Za stan bez prozora traže skoro 120 maraka po danu

​U susret jednom od najvećih muzičkih festivala u ovom dijelu svijeta, Exitu, istražili smo kako se kreću cijene stanova i soba za iznajmljivanje u "5 do 12". Najjeftiniji prostor pronašli su za 7.000 dinara za noćenje (116 maraka), a cijene idu i čak preko 900 evra za cijeli boravak.

Za apartman blizu Spensa traže 7.000 dinara za noćenje, uprkos tome što ima ocjenu 1 na platformi na kojoj se promoviše. Da oglas bude gori, apartman je zapravo lokal bez prozora i jedini izvor dnevnog svjetla su staklena vrata.

Neobično, ovaj prostor je slobodan samo prvog dana festivala.

U jednom hotelu koji se, takođe, nalazi blizu Spensa i dalje se mogu naći slobodne sobe za period trajanja festivala. Sve sobe su opremljene klima uređajima što je pravi blagoslov tokom toplotnog talasa koji nas muči ovih dana. Dvije osobe mogu komforno odmarati pet dana u svojoj rashlađenoj sobi po cijeni od nešto više od 111 hiljada dinara. U cijenu je uključen i doručak.

U čuvenoj ulici blizu centra grada nalazi se apartman sa unutrašnjim bazenom i džakuzi kadom. Parking je besplatan a boravak tokom festivalskog vikenda dvije osobe će koštati 29.965 dinara, sa popustom.

Na 4 kilometra od centra grada još uvijek se može rezervisati veliki apartman. Šest osoba može provesti posljednja četiri dana festivala u ovom urednom prostoru po cijeni od 51.502 dinara. Doručak, po osobi, iznosi 585 dinara.

Stan od 30 metara kvadratnih sa, kako se navodi u oglasu, pogledom na tvrđavu, može biti vaš tokom posljednja četiri dana festivala za samo 82.404.  Ova cijena se odnosi na dva gosta.  Četiri gosta će ovaj prostor platiti 93. 640 dinara.

Apartman za dvije osobe na Detelinari dostupan je prva tri dana festivala i košta 110 evra po danu. Prostor od oko 50 metara kvadratnih nalazi se u suterenu i uređen je u stilu koji se ne viđa svakog dana - neonsko svjetlo, okrugli krevet i figure u prirodnoj veličini "krase" ovaj ekscentrični apartman. Međutim, vlasnik ovog stana naveo je da je on dostupan samo osobama koje imaju više od 25 godina.

Podsjetimo, kada je gostovao njemački bend Rammstein cijene u Beogradu išle su i do 80.000 dinara po noćenju, a samo dan kasnije opet se spustile na regularnu cijenu od 5.000 dinara, prenosi "Telegraf".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije