Tržište

Zagrebu idu letovi iz Pekinga koje je Beograd izgubio

Zagrebu idu letovi iz Pekinga koje je Beograd izgubio
Foto: Ilustracija | Zagrebu idu letovi iz Pekinga koje je Beograd izgubio

Hrvatski ministar mora, trgovine i infrastrukture Oleg Butković sastao se u Pekingu sa kineskim ministrom trgovine Li Xiaopengom.

Iz hrvatskog ministarstva kažu da su dvojica ministara razgovarala o saradnji dvije zemlje na području saobraćajne infrastrukture.

Na sastanku je posebno naglašena važnost dolaska kineskog tereta u riječku luku, a govorilo se i o povezivanju Zagreba i Pekinga direktnom avio-linijom, piše Poslovni dnevnik.

O direktnim letovima između Kine i Hrvatske pregovara se već neko vrijeme. O potrebi njihovog uvođenja već je govorio i kineski ambasador u Hrvatskoj Hu Zhaoming, a ta tema aktuelizovana je nakon što je kineski konzorcijum pobijedio na tenderu za gradnju Pelješkog mosta.

Hainan Airlines se pri tom spominje kao aviokompanija koja bi uvela te letove. To bi bila jedina direktna linija s Kinom u regionu.

Hainan je do kraja prošle godine imao letove iz Pekinga u Beograd, i to dva puta nedjeljno, ali ih je nakon nešto više od godinu dana otkako ih je uveo, ukinuo zbog malog broja putnika.

Hrvatsku je tokom prvih deset mjeseci prošle godine posjetilo 216 hiljada kineskih turista, čak 43 posto više u odnosu na isti period 2017. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije