Tržište

"Zlatni čokanj" za dunjevaču Milovana Ilića i jabukovaču Dragana Tutnjilovića

"Zlatni čokanj" za dunjevaču Milovana Ilića i  jabukovaču Dragana Tutnjilovića
Foto: Milan Pilipović | "Zlatni čokanj" za dunjevaču Milovana Ilića i jabukovaču Dragana Tutnjilovića

GRADIŠKA – Na Festivalu jakih alkoholnih pića "Zlatni čokanj 2024" u Zenici, Milovan Ilić iz Nove Topole i Dragan Tutnjilović iz Gradiške, u konkurenciji 80 proizvođača, osvojili su najviša proiznanja.

Ilić je dobio "Zlatni čokanj" za rakiju od dunje a Tutnjilović,  za rakiju od jabuke.

Ova dvojica proizvođača, prošle godine, dobili su više nagrada za kvalitet rakije, na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

To je potvrda, kazali su Ilić i Tutnilović za "Nezavisne novine", da su oni ovladali svim segmentima u proizvodnji rakije.

Zaslugu za nagrade njegove rakije, dodaje Dragan Tutnjilović, ima i Predrag Đuričić, sa kojim zajedno proizvodi ovaj napitak.

"Najvažniji uslov je zdravo i zrelo voće ali i cijeli proces proizvodnje. Tu ne smije biti improvizacije, u bilo kojem segmentu. Naše iskustvo je veliko. Zato su i nagrade dokaz da smo u tome uspjeli",  kazao nam je Dragan Tutnjilović koji godišnje proizvodi deset hiljada litara rakije. Od toga 70 odsto je šljivovica. Ostalo je viljamovka, dunjevača, kajsijevača i karamut.

Milovan Ilić je do sada proizvodio manju količinu rakije od različitog voća. Poslije nagrada na festivalima, odlučio je da poveća proizvodnju.

"Za to imam sve uslove, posebno bogato iskustvo. I nagrada u Zenici, za mene je podstrek, ohrabrenje da odlučno nastavim proizvodnju rakije za tržište, i ako to nije moje osnovno zanimanje", rekao nam je Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije