Nezavisni stav

Nerad Komisije za koncesije BiH

Komisija za koncesije BiH najbesmislenija je institucija Bosne i Hercegovine, koja od svog osnivanja 2005. godine nije uradila ništa, i pored toga što godišnje potroši malo više od milion maraka.

Za 14 godina postojanja ova komisija nije izdala nijednu koncesiju i u dogledno vrijeme tako će i ostati, jer je isključiva nadležnost nad koncesijama na entitetima i kantonima i tu Bosna i Hercegovina i njene zajedničke institucije nemaju šta da traže.

Situacija u kojoj se sada nalazi Komisija za koncesije smiješna je svima pa i zaposlenima koji tu "rade" i koji, kako kažu, zbog neke šihterice koju niko nije pogledao godinama, moraju da dođu na "posao", sjede i bleje do kraja radnog dana, smarajući se na računarima i bespućima interneta. Od radnih zadataka nemaju ništa, eventualno popune neku besmislenu tabelu, pošalju u neko ministarstvo, napišu koji dopis, popune neke izvještaje koje niko ne pogleda i, u suštini, to je sve što se radi unazad desetak godina.

"Jarane, kod nas ništa. Dođe Đoko (Đoko Slijepčević, član Komisije za koncesije BiH) nekad, pojavi se ujutro, popije kafu, pročita novine i ode. Ovi ostali i ne dolaze, a u šihtericu im se piše da su tu i tako je već godinama", pričaju zaposleni u ovoj komisiji.

Da ima pameti i malo dobre volje, kao što ih nema, ta komisija bila bi raspuštena, njenih petnaestak radnika bilo bi premješteno na druga radna mjesta i tamo gdje su potrebniji, a zakonski bi se propisalo da se u slučaju potrebe za izdavanje koncesije na graničnoj liniji BiH formira ad hok komisija koja bi završila taj posao.

Ipak, od toga neće biti ništa, jer bi Bošnjaci to odmah protumačili kao udar na državu, koja, ako se realno pogleda, i nije u nekoj boljoj situaciji od Komisije za koncesije BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije