Nezavisni stav

Nikola Tesla iz Broda

​Primjer mladog genija Dejana Lukića iz Broda, čiji je projekat odobrila NASA, trebalo bi da posluži svima da se ohrabre i da bez straha pokažu svoje znanje i mogućnosti.

Isto tako, ovo bi trebalo da bude i pokazatelj nadležnima koliko je važno investirati u mlade ljude, a koliko ih je prvenstveno bitno i zadržati na ovim prostorima.

Priča Dejana Lukića dobro je počela, pa su predsjednica i Vlada RS odlučili da finansiraju njegov projekat, a iskreno se nadam da će pronaći i način da ga zadrže, kako bi taj mladić svoj talenat i genijalnost pokazivao i doprinosio napretku Republike Srpske, a ne neke zapadne zemlje koja raširenih ruku prihvata naše mlade.

Ono što bi svakako bilo neophodno uraditi jeste uložiti ogromna sredstva u razvoj mladih ljudi, od kojih bi kasnije i sama država imala velike koristi. Svaki uloženi novčić u naše genijalce biće višestruko vraćeno, što kroz prizmu basnoslovnih zarada od patenata i inovacija, što kroz promociju Srpske na raznim svjetskim merdijanima.

Ako nismo sigurni kako to izvesti, onda bismo se mogli ugledati na primjere drugih, koji to odlično rade.

Iako su mnogi skeptični po tom pitanju, nesumnjivo je da ovo područje obiluje mladim genijima, ali ono što je neophodno jeste tim ljudima vratiti vjeru i osigurati im budućnost baš tu gdje su rođeni i gdje se najbolje snalaze.

Zato iskreno vjerujem da našeg "Nikolu Teslu iz Broda" nećemo pustiti da spakuje kofere i da ćemo mu pružiti budućnost kakvu zaslužuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije