Nezavisni stav

Sud BiH po drugi put ubio Slobodana

Uhvatila ga je za kosu, stegla rukama, njegovu glavu prislonila na svoja prsa i zaklala ga, prerezavši mu vrat i grkljan, nakon čega je njegovo tijelo odgurnula od sebe, a dok je čistila krv sa svoje odjeće govorila je: "J.... mu mater, šta uradi od mene."

U najkraćem, ovako je monstrum, nečovjek, zlikovac i krvolok Elfeta Veseli u julu ili avgustu 1992. godine, nedaleko od Zvornika, ubila tada dvanaestogodišnjeg Slobodana Stojanovića, dječaka koji je samo želio da spasi svog psa.

Pronađen je godinu dana kasnije, u grobnici s još nekoliko tijela ubijenih Srba, na sebi je imao samo stari tamnoplavi radnički mantil i rane koje riječi ne mogu opisati. Izbijeno mu je šest prednjih zuba, otvor čmara bio je znatno proširen, imao je nekoliko posjekotina u predjelu glave i trbuha, a neke od njih su nanesene najvjerovatnije poslije smrti. Stomak mu je bio rasporen u obliku krsta, odsječeni desno uho, prsti na nogama, ruke do lakata, a iz neposredne blizine ispaljen mu je i metak u sljepoočnicu. Svašta se pričalo, da je mučenik sam sebi iskopao raku, da je mučen nekoliko dana prije nego što je ubijen, da je jednom pokušao i pobjeći, ali da su ga uhvatili, da su se na njemu iživljavali...

Slobodana su identifikovali otac Ilija i majka Desanka.

Njihovog Slobodana Sud BiH u srijedu, 8. maja ove godine, ubio je po drugi put, cijeneći da je 10 godina zatvora dovoljno da se kazni nečovjek, umobolnik koji je zaklao nevino dijete, koje je samo željelo da spasi svog psa.

Sudu BiH već odavno niko ne vjeruje niti je to mjesto pravde, ali zrno ljudskosti i zdravog razuma, o profesionalnosti da i ne govorimo, nalaže da se ubice djece drastično kažnjavaju, a ne kao u ovom slučaju - praktično nagrađuju. Ako ništa, mogla je dobiti robije taman onoliko koliko je bila na slobodi i u bjekstvu, a to je 24 godine, iako se već te 1992. godine znalo da ga je ona ubila i da je pobjegla kod brata u Švajcarsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije