Film i serije

"Poslednji Srbin u Hrvatskoj" premijerno na FEST-u

"Poslednji Srbin u Hrvatskoj" premijerno na FEST-u
Foto: Screenshot | "Poslednji Srbin u Hrvatskoj" premijerno na FESTU

Hrvatska je bankrotirala, a zaražena voda pretvara Hrvate u zombije. Imuni su jedino lokalni Srbi. Ovo je zaplet filma "Poslednji Srbin u Hrvatskoj", ostvarenja koje je i prije snimanja postalo tema tabloida i zgražavanja nacionalista sa obe strane.

Premijera filma u Srbiji biće 1. marta na beogradskom Festu, nakon čega će uslijediti tri reprize. Od 7. marta film će se naći na redovnom bioskopskom repertoaru.

Što se radnje tiče, u filmu stradaju svi, samo Srbi ostaju kao najmnogobrojnija manjina u Hrvatskoj, kaže reditelj Predrag Ličina. To je tako, kaže on u šali, jer ih ima najviše pa će se najlakše izliječiti nego recimo Mađari ili Italijani.

"Na kraju nije dobro, ali moram reći da je ipak hepi end", kazao je on.

Sa druge strane, glumica Hristina Popović kaže da je "samo jedan lik uspeo da izgura do kraja".

"Nekako me reditelj zavoleo pa me ostavio da preživim za sledeći film", otkriva ona.

Kada je u pitanju sam naziv filma, kod hrvatske desnice Srbin u naslovu nije dobro, pa makar i bio posljednji, kaže Ličina.

"Po njima bi se film trebalo zvati 'Poslednji Srbin u Hrvatskoj umire u teškim mukama', pa bi onda bili zadovoljni. Međutim, oni su izmislili svoj scenario o gej paru Hrvatu i Srbinu koji tokom Oluje iz Knina nešto beže. Međutim, kako je izašao trejler, nisu znali šta da napišu i sad više nema nikakvih reakcija", ističe on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije