Film i serije

Četrdeset dana od smrti Nebojše Glogovca

Četrdeset dana od smrti Nebojše Glogovca
Foto: N.N. | 40 dana od smrti Nebojše Glogovca

Danas se navršava 40 dana od smrti srpskog glumca Nebojše Glogovca koji je preminuo 9. februara u 49. godini života, nakon teške bolesti.

Pomen preminulom glumcu služio se u crkvi Svetog Nikole na Novom groblju.

Od Nebojšinih kolega pomenu prisustvuju Nikola Đuričko, Vojin Ćetković, Dragan Mićanović, Srdan Golubović, javlja srpski "Telegraf".

Podsetimo, za vijest da je Nebojša teško bolestan javnost je saznala 30. januara 2018. godine.

Kako je tada rečeno, Nebojšino stanje bilo je ozbiljno, a slavni glumac početkom januara posjetio je i jednu bolnicu u Njemačkoj. Nebojši se zdravstveno stanje naglo pogoršalo posljednjih dana decembra, pred Novu godinu, a po savjetu prijatelja i ljekara otišao je i u Njemačku po pomoć, prvih dana tekuće godine. U bolnici u kojoj je bio urađeni su mu detaljni pregledi, ali se poslije konsultacija sa ljekarima ipak odlučio za povratak u Beograd.

Nebojša Glogovac rođen je 1969. godine u Trebinju. Kada je imao samo 7 godina preselio se sa porodicom u Pančevo. Prvu ulogu ostvario je u seriji "Bolji život", u kojoj je igrao školskog druga Slobodana Bobe Popadića. Nakon završene srednje škole upisuje studije psihologije na Filozofskom fakultetu, a poslije dvije godine se predomišlja i upisuje Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Sa njim su zajedno studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Prvi film u kojem se pojavio jeste u "Vukovar, jedna priča", gdje je igrao lik vojnika Fadila. Prvu glavnu ulogu ostvario je u filmu "Ubistvo sa predumišljajem", gdje je tumačio lik Bogdana. Nakon toga ređale su se uloge u ostvarenjima "Do koske", "Bure baruta", a veliku popularnost stekao je u seriji "Porodično blago" u kojoj je igrao Zlatka Gavrilovića.

Nebojša je dobitnik brojnih nagrada, kao što su "Zlatna arena", nagrada Jugoslovenskog dramskog pozorišta, nagrada Zoran Radmilović, Sterijina nagrada za glumačko ostvarenje i drugih.

Nebojša Glogovac poslednju nagradu dobio je 30. avgusta 2017. godine, na tradicionalnom niškom Festivalu glumačkih ostvarenja domaćeg iragnog filma - Filmskim susretima. Nebojši je tada uručena najveća nagrada festivala, za ulogu profesora Vjeko Kralja u filmu "Ustav republike Hrvatske".

"Hvala vama, divnoj niškoj publici, koji čuvate film i džez. Meni to puno znači", rekao je Glogovac nakon primljene nagrade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije