Film i serije

AVC RS: Počele prijave za kurs za VFX artiste "Visualfuse"

AVC RS: Počele prijave za kurs za VFX artiste "Visualfuse"
Foto: Audio-vizuelni centar Republike Srpske | AVC RS: Počele prijave za kurs za VFX artiste "Visualfuse"

BANJALUKA - Prijave za kurs za VFX artiste "Visualfuse", koji organizuje Audio-vizuelnog centra Republike Srpske (AVC RS) u saradnji sa "LMC" studiom iz Banjaluke i uz podršku Društva animacije u Republici Srpskoj - DARES, su počele danas i biće otvorene do 10. marta.

Konkurs je otvoren za sve zainteresovane, sa preduslovom osnovog predznanja iz vizuelnih umjetnosti, a prijave su moguće popunjavanjem prijavnog obrasca na internet stranici www.visualfuse-rs.com.

"Početak kursa je planiran za 23. marta i trajaće osam sedmica u dva termina sedmično. Kursevi će se održavati uživo, u manjim grupama, a prvi u nizu kurseva, 'Uvod u VFX' je kurs u kome se uče i savladavaju osnovni alati, teorija i način razmšljanja jednog VFX artista", saopšteno je iz AVC RS.

Navode da je cilj kursa da polaznici steknu odgovarajuće vještine i znanja kojima se mogu kvalifikovati za raznovrsne poslove u filmskoj i televizijskoj industriji, marketingu, video igrama, dizajnu i drugim srodnim oblastima.

"U modernom filmu i televiziji svaki projekat zahtjeva VFX intervencije, što čini VFX  industriju jednu od najbrže rastućih grana filmske i televizijske produkcije. Uslijed porasta potražnje i obima posla javila se potreba tržišta za novim VFX artistima, a s obzirom da ne postoje domaći programi obrazovanja koji bi obučili potencijalne radnike i popunili vakuum koji postoji u ovoj industriji, AVC RS je podržao organizaciju 'Visualfuse' kursa", zaključeno je u sopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije