Film i serije

Pratite nas na Google news

Akademija objasnila zašto Luk Peri nije bio u "In Memoriam" segmentu

Akademija objasnila zašto Luk Peri nije bio u "In Memoriam" segmentu
Foto: Twitter | Akademija objasnila zašto Luk Peri nije bio u "In Memoriam" segmentu
N.N.

Mnogo ljudi je uznemireno zato što je glumac Luk Peri izostavljen iz ovogodišnje počasti koju Akademija u svom "In Memoriam" segmentu odaje svim preminulim članovima industrije za prethodnu godinu.

Gledaoci smatraju da je Akademija napravila veliku grešku.

"Akademija je primila nekoliko stotina zahtjeva od članova porodica preminulih, ali i kolega iz industrije da se u 'In Memoriam' segment stave njihovi ljudi. Ekskluzivni odbor koji predstavlja svaku granu industrije bira na osnovi vremena koje im je Akademija odobrila. Sve prijave se podnose na Oscars.com i ostaju na stranici tokom cijele godine. Luku Periju i Kameronu Bojsiju je odana počast u galeriji na stranici Oscars.com", istaknuli su članovi Akademije, u službenom pismu javnosti.

Nakon što je izostavljen iz "In Memoriam" segmenta, glumčevo ime se počelo pojavljivati i biti u trendu na društvenim mrežama. Obožavaoci su njegov izostanak s prikazanog popisa preminulih članova filmske industrije nazvali nepoštovanjem, prenosi Klix.ba.

Perijev rad je uključivao i ovogodišnjeg kandidata za Oskara za najbolji film "Bilo jednom u Holivudu". Film je bio nominovan u deset kategorija, donio je prvog glumačkog Oskara glumcu Bredu Pitu za najbolju sporednu ulogu i osvojio je Oskara za najbolju produkciju.

Peri se pojavio u još nekoliko filmova, uključujući originalnu verziju filma "Bafi, ubica vampira" (1992.) i pet godina kasnije je glumio u naučno-fantastičnom filmu "Peti element" s Brusom Vilisom. U filmu "Osam sekundi" je glumio preminulog jahača bikova Lanea Frosta.

Peri je imao moždani udar i preminuo je 4. marta u 52. godini života.

Obožavaoci su spomenuli i Kamerona Bojsija koji se pojavio u filmovima Adama Sandlera "Starci" i u filmu "Oko sokolovo" (2008.) sa Šiom LaBeufom.

Dvadesetogodišnji glumac je preminuo 6. jula nakon iznenadnog napada.

Naravno, bilo je još glumaca za koje gledaoci Oskara smatraju da su se trebali naći u "In Memoriam" segmentu, uključujući i Orsona Bena, Sida Hejga i Tima Konveja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije