Film i serije

Akademija saopštila: Smit odbio da napusti dodjelu poslije incidenta

Akademija saopštila: Smit odbio da napusti dodjelu poslije incidenta
Foto: Tanjug/AP | Akademija saopštila: Smit odbio da napusti dodjelu poslije incidenta

Glumac Vil Smit odbio je zahtjev da napusti ceremoniju dodjele Oskara nakon što je ošamario voditelja Krisa Roka, saopštila je danas Američka filmska akademija, nakon što je pokrenula proceduru koja bi mogla da dovede do izbacivanja dobitnika nagrade za najboljeg glumca iz organizacije.

Vil Smit je tokom ceremonije dodjele Oskara ošamario Roka na sceni, nakon što je ovaj napravio šalu na račun glumčeve supruge, Džejde Pinket Smit.

Manje od sat vremena poslije incidenta, dodijeljena je nagrada za najboljeg glumca, a Oskar je pripao Smitu, što je pokrenulo pitanje zašto on nije udaljen sa ceremonije, prenosi Rojters.

"Stvari su se odvijale na način koji nismo mogli da predvidimo. Iako želimo da razjasnimo da je gospodin Smit zamoljen da napusti ceremoniju i da je to odbio, takođe priznajemo da smo mogli drugačije da riješimo ovu situaciju", navodi se u saopštenju Akademije filmske umjetnosti i nauke, koja dodjeljuje nagradu Oskar.

Akademija je saopštila da je pokrenula postupak koji bi mogao da dovede do disciplinske mjere protiv Smita zbog kršenja njenih pravila ponašanja, "uključujući neprikladan fizički kontakt, uvredljivo ili preteće ponašanje i ugrožavanje integriteta Akademije".

Suspenzija, isključenje ili druge sankcije mogu biti odobrene na narednoj sjednici odbora 18. aprila, navodi Rojters.

Smit se u ponedjeljak izvinio Roku, Akademiji i gledaocima, i poručio da je "prešao liniju" "emotivno reagovao" i da je "pogriješio".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije