Film i serije

Akcije, trileri i biografske priče obilježiće filmsko ljeto

Akcije, trileri i biografske priče obilježiće filmsko ljeto
Foto: Freepik | Akcije, trileri i biografske priče obilježiće filmsko ljeto

Svako godišnje doba je pravo doba za film, pa tako i ljetno. U sezoni godišnjih odmora jasno je da ćemo imati više vremena za relaksaciju, samim tim i za filmske spektakle koji su najavljeni za ovo ljeto, a u kojima igraju vodeće holivudske zvijezde današnjice. Donosimo vam samo neke od spektakularnih filmova koje kritika i publika širom planete najavljuje s nestrpljenjem.

"Elvis" (24. jul)

"Elvis" je američki biografsko-dramski mjuzikl koji će biti dostupan publici u julu tekuće godine, a koji je već prvim trajlerom oduševio mnoge obožavaoce kralja rokenrola. Film prikazuje život i karijeru popularnog pjevača od ranih dana u djetinjstvu do  vremena kada postaje rok i filmska zvijezda. Snimljen je u režiji Baza Lurmana, a scenario potpisuju Lurman, Sem Bromel, Krejg Pirs i Džeremi Doner iz priče Lurmana i Donera, dok su producenti filma Lurman, Gajl Bermen, Ketrin Martin, Patrik Mekormik i Šuler Vajs. Muziku je komponovao Eliot Viler. Naslovnu ulogu tumači Ostin Batler kao Elvis Presli, dok su u ostalim ulogama Tom Henks, Helen Tomson, Ričard Roksburg, Olivija Dejong, Luk Brejsi, Nataša Baset, Dejvid Venam i Kelvin Harison.

 

"Tor: Ljubav i grom" (8. jul)

Impozantna glumačka postava krasi špicu novog filma o Toru, poznatom "Marvelovom" junaku. Režiju potpisuje Taika Vaititi, koji je i napisao scenario zajedno sa Dženifer Kejtin Robinson, dok glavne uloge tumače: Kris Hemsvort, Tesa Tompson, Natali Portman, Kristijan Bejl, Kris Prat, Džejmi Aleksander, Pom Klementif, Dejv Batista i Karen Gilan. O samoj radnji filma još se malo zna, ali poznato je da je riječ o nastavku filma "Tor: Ragnarok" (2017), te da je to 29. film "Marvelovog" filmskog univerzuma. Prikazivaće se nove avanture Tora (K. Hemsvort), a zasad kritičari nagađaju da će se događaji odvijati u periodu nakon kraja "Avengersa".

 

"Brzina metka" (29. jul)

Nakon što je objavljen novi trejler za film "Brzina metka", zainteresovanost publike za ovaj spektakl u najavi ne jenjava, a jasno je i zašto: sadrži oružje, samurajske mačeve i Breda Pita. Film je zasnovan na japanskom romanu "Maria Beetle", kojeg je napisao Kotaro Isaka i radnja priče se dešava u vozu na japanskim brzim prugama, između stanica Tokijo i Morioka. U vozu se istovremeno nalaze više profesionalnih ubica koji imaju specifične ugovore za izvršenje. Neće im trebati mnogo vremena da shvate da svi imaju istu misiju: da se dokopaju misteriozne aktovke. Očekuje se da će ovaj film napraviti ljetni bum, budući da ćemo pored Pita u njemu gledati Endrju Kodžija, Džoj King, Aron Tejlor Džonson, Karen Fukuharau, Bada Bunija, Sandru Bulok i brojna druga poznata imena.

 

"Tamo gdje rakovi pjevaju" (22. jul)

Film "Tamo gdje rakovi pjevaju" temelji se na istoimenom romanu Delije Ovens, a režirala ga je Olivija Njuman, po scenariju Lusi Alibar, dok je producentkinja Ris Viderspun. U filmu glume: Dejzi Edgar Džouns, Tejlor Džon Smit, Haris Dikinson, Majkl Hajat, Sterling Mejser Mlađi i Dejvid Stratern. U glavnoj ulozi ćemo gledati Džounsovu kao djevojku Kiju, koja je odbačena od normalnog društva malog grada i živi potpuno sama nakon što izgubi sve članove porodice. Čejs Endruz (Dikinson) čovjek je koji obećava Kaji brak, ali se on ne dešava. Nakon što je prekinula njihovu vezu, on je napada i ona za dlaku pobjegne. Zatim, dok je odsutna, Čejs je pronađen mrtav, a Kaja je osumnjičena za ubistvo, dok dokazi protiv nje izgledaju nepremostivi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije