Film i serije

Akcioni SF spektakl koji ruši rekorde stiže u domaće kino-dvorane

Akcioni SF spektakl koji ruši rekorde stiže u domaće kino-dvorane
Foto: N.N. | Akcioni SF spektakl koji ruši rekorde stiže u domaće kino-dvorane

Dugo očekivani nastavak priče o najneobičnijem junaku ili antijunaku, kojeg jedva čekamo da ponovno vidimo na velikom platnu, napokon je tu! Od 14. oktobra ekskluzivno u sve BH kino-dvorane stiže Venom 2, a sudeći po prviim box office rezultatima dva najveća kino-tržišta svijeta, Amerike i Rusije, lako se može zaključiti koliko se publika ponovno zaželjela jednog od najpopularnijih Marvelovih likova i uopšte ponovnog uživanja u vrhunskim blockbusterima u mraku kino-dvorana.

Naime, film je u prvom vikendu prikazivanja u Americi zaradio preko 90 miliona dolara time postavivši rekord najboljeg kino-otvaranja od početka pandemije. I ne samo to, riječ je o drugom najboljem otvaranju nekog filma u oktobru svih vremena!

Na drugoj strani svijeta, u Rusiji, Venom 2 ostvario je treći najbolji vikend rezultat svih vremena u toj zemlji. Stoga se može očekivati da ova ekranizacija u režiji Andyja Serkisa u sličnom tonu od ove sedmice, kada kreće u globalnu distribuciju, nastavi svoj pohod po kino-dvoranama širom svijeta.

Venom 2 nastavlja da prati Eddieja Brocka (Tom Hardy) i Venoma dok pokušavaju pronaći način kako zajedno živjeti. I dalje domaćin simbiotu Venomu, novinar Eddie Brock zapetlja se u priču s odbjeglim serijskim ubicom Cletusom Cassidyjem (Woody Harrelson), njegovim simbiotom, Carnageom i budućom mladenkom Shriek (Naomie Harris). Cletus Cassidy uživa u slobodi i kreće u osvetničku destruktivnu misiju epskih razmjera usmjerenu protiv svih koji mu se nađu na putu.

Zanimljivost je kako je uz Kelly Marcel koautor priče dvojke Venoma sam Tom Hardy, a mnogo je spekulacija među fanovima koga i šta možemo očekivati u tzv. end credits sceni (ili scenama) koja obično da naslutiti u kojem smjeru će se kretati dalja radnja unutar Marvelovog svijeta.

Do sada poznat jedino kao glavni negativac iz filmova o Spider-Manu, Venom je zasluženo 2018. godine dobio prvo vlastito filmsko ostvarenje na radost mnogobrojnih fanova.

Priča o Venomu nikako nije klasična priča o superjunacima. Radi se o potpuno novom poimanju dobra i zla i o likovima koji su istovremeno i glavni junaci i glavni zlikovci.

Uz Toma Hardyja, glumačku postavu ovaj put pojačao je uvijek vrhunski Woody Harrelson te izuzetno hvaljena Naomie Harris. U ulozi Eddiejeve (i Venomove) velike simpatije vraća se i prelijepa Michelle Williams, dok je za cjelokupnu filmsku akciju zaslužan redatelj Andy Serkis, svima poznat kao glumac iza like Golluma u serijalu "Gospodar Prstenova". Vrijedi svakako istaknuti i da su lik Venoma 1988. godine osmislili pisac David Michelinie, te crtači Todd McFarlane i Mike Zeck.

C2 film, zvanični zastupnik studija Sony za BH kino-distribuciju, mega hit Venom 2 od 14. oktobra donosi na repertoar svih kino-dvorana u BiH, tako da će publika moći uživati u novim avanturama Venoma u Cineplexxima Sarajevo, Banjaluka i Mostar, Cinestarima u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru, Tuzli, Zenici, Bihaću i Prijedoru te kinima u Trebinju, Zvorniku i Busovači, Višegradu i Foči.

Venom 2 - od 14.10. ekskluzivno u kinima!

I u premium kino-formatima 3D Dolby Atmos i 4DX.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije