Film i serije

Alek Boldvin: Nisam povukao okidač

Alek Boldvin: Nisam povukao okidač
Foto: Print Screen/Twitter | Alek Boldvin: Nisam povukao okidač

Slavni glumac Alek Boldvin tvrdi da nije povukao okidač pištolja kojim je na snimanju filma Rust ubijena snimateljica, prema dijelovima intervjua koji će biti uskoro emitovan.

To je prvi Boldvinov intervju o kobnom događaju koji se odvio 21. oktobra u Novom Meksiku.

"Gledajte, okidač nije bio povučen. Ja ga nisam povukao", rekao je Boldvin novinaru televizije ABC Džordžu Stefanopolisu, prema isječcima razgovora objavljenima u srijedu.

"Dakle, vi nikada niste povukli ukidač?" upitao je Stefanopolis Boldvina u intervjuu koji će biti emitovan u četvrtak.

"Ne, ne i ne. Nikada ne bih uperio pištolj u nekoga i povukao okidač. Nikada!" odgovorio je Boldvin.

Dodao je da mu nije jasno kako se pravi metak pojavio na snimanju vesterna na ranču kod Santa Fea.

Šta se dogodilo na setu?

Na setu filma poginula je snimateljica Halina Hačins, a ranjen redatelj Džoel Souza, nakon što je, prema svjedocima, Boldvin opalio probni hitac iz pištolja.

Glavno pitanje i dalje ostaje kako je pravi metak završio u pištolju umjesto manevarskog streljiva. Zasad ni protiv koga nije podignuta optužnica.

Dva člana ekipe pokrenula su građansku parnicu povezanu s nesretnim slučajem, a producenta i još neke osobe terete za nemar.

Supervizorica u tužbi smatra da je Boldvin trebao provjeriti je li u pištolju streljivo

Supervizorica Mamie Mišel u tužbi protiv Boldvina navodi da se, prema filmskom scenariju, od njega nije tražilo da puca u spornoj sceni.

Mišel, koja je pozvala policiju nakon tragičnog događaja, u tužbi iznosi tvrdnju po kojoj se Boldvin, pucajući iz pištolja u smjeru Hačins, ponašao nepromišljeno i da je prekršio ili zanemario ostale sigurnosne protokole kada je posrijedi bojno streljivo i oružje na setu.

Ona smatra da je Boldvin sam trebao provjeriti je li u pištolju bojno streljivo i da nije smio zdravo za gotovo shvatiti izjavu rediteljevog pomoćnika o tomu da je oružje sigurno.

(Index)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije