Film i serije

Alek Boldvin tvrdi da je oslobođen krivice za ubistvo Haline Hačins

Alek Boldvin tvrdi da je oslobođen krivice za ubistvo Haline Hačins
Foto: Print Screen/Instagram | Alek Boldvin tvrdi da je oslobođen krivice za ubistvo Haline Hačins

Holivudski glumac Alek Boldvin tvrdi da je oslobođen krivice zbog smrti snimateljke Haline Hačins, koju je slučajno usmrtio na setu filma "Rust".

Glumac je dao izjavu ubrzo nakon što su službenici Kancelarije za zaštitu zdravlja i bezbjednost na radu odredili maksimalnu kaznu producentima pomenutog vesterna.

Izvršni producenti tako bi trebalo da plate kaznu u iznosu 136.793 dolara, što je maksimum koji je dostupan, prenosi Daily Mail.

Boldvin je i sam bio producent, ali je istakao odlomak iz zvaničnih dokumenata istrage, u kojima stoji da je bio uključen u scenario i kasting - ali ne i u bezbjednosne procedure.

"Bilo je nekoliko propusta rukovodstva i više nego dovoljno dokaza koji sugerišu da bi se ova smrtonosna pucnjava u kojoj je stradala Halina Hačins i u kojoj je ranjen Džoel Souza izbjegla da su se slijedile standardne prakse. Istragom smo utvrdili da su greške producenata filma 'Rust' bile ozbiljne i namjerne. Suština je u tome da je obaveza poslodavaca da poštuju nacionalne standarde, a to se nije dogodilo na snimanju 'Rusta'. Ovo je bila užasna tragedija i naše su misli sa žrtvom koja je bila majka, supruga, iskusna snimateljka i cijenjena članica filmske zajednice. Nastavljamo s molitvama i u mislima smo s njenim najmilijima. Iako shvatam da nikakva novčana kazna ne može da nadoknadi ljudski gubitak, 'Rust Productions' smatramo potpuno odgovornima", rekao je sekretar kabineta Odjeljenja za životnu sredinu Novog Meksika, Džejms Keni.

"Zahvalni smo Kancelariji za rad i sigurnost Novog Meksika što je istražila ovu stvar", stoji u zvaničnoj izjavi Boldvinovog tima.

"Cijenimo to što izvještaj oslobađa gospodina Boldvina, jasno dajući do znanja da je pištolj sadržao samo lažne metke. Osim toga, izvještaj priznaje da je ovlašćenje gospodina Boldvina u produkciji filma bilo ograničeno samo na odobravanje promjena u scenariju i kreativni kasting. Gospodin Boldvin nije imao ovlašćenja nad pitanjima koja su bila predmet istrage i drago nam je da su službena lica Novog Meksika razjasnila ta kritična pitanja. Uvjereni smo da će osobe identifikovane u službenom izvještaju odgovarati za ovu tragediju."

Podsjetimo, Alek Boldvin pucao je iz rekvizita i slučajno usmrtio snimateljku Hačins, te ranio reditelja Džoela Souzu prilikom snimanja vesterna "Rust". Hačins (42) je prebačena helikopterom u univerzitetsku bolnicu New Mexico u Albukerkiju, gdje je preminula, a Souza je vozilom hitne pomoći odvezen u regionalni medicinski centar Christus St. Vincent u Santa Feu, radi saniranja povreda.

(kurir.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije