Film i serije

Almodovarov "Bol i slava" i Mendozin "Noćna lasta" novi favoriti u Kanu

Almodovarov "Bol i slava" i Mendozin "Noćna lasta" novi favoriti u Kanu
Foto: Cannes Film Festival | Almodovarov "Bol i slava" i Mendozin "Noćna lasta" novi favoriti u Kanu

Kanski festival ušao je u drugu polovinu, a filmovi Kena Louča "Izvinite, nedostajete nam" i Klebera Mendoze File "Noćna lasta", te ostvarenja Pedra Almodovara "Bol i slava" i DŽima DŽarmuša "Mrtvi ne umiru" najbolje su primljeni među publikom i kritičarima.

Posebno zanimanje izazvala je "Noćna lasta". To je brazilski film "iz budućnosti" koji govori o borbi mještana protiv stranih plaćenika (Amerikanaca). Film je oduševio sjajnom fotografijom i pričom.

Nakon Kena Louča i još jedne njegove crne socijalne priče, pred publikom se pojavio i Almodovar, koji u Kanu nije imao zapaženijih uzleta od čuvenog ostvarenja "Pričaj sa njom".

Almodovar je sada publici predstavio upečatljiv film sa Antoniom Banderasom u glavnoj ulozi. Opet su tema odrastanje, majka i niz neobičnih likova kroz koje Almodovar priča jednu vrstu autobiografije.

Prema navodima filmskih portala, Almodovar je doživio ovacije nakon projekcije novog ostvarenja.

Novi film Terensa Malika koji tretira dešavanja u Drugom svjetskom ratu "Ukradeni život" dobio je solidne ocjene, ali nije favorit kritike.

Kanska publika očekuje dugo najavljivani film Kventina Tarantina "Bilo jednom u Holivudu", te nova ostvarenja Rumuna Kornelijua Porumboijua "Zviždači", braće Darden "Ahmed" i Korejca Bong Džun Hoa "Parazit".

Festival se zatvara u subotu, 25. maja, dodjelom "Zlatne palme" i ostalih nagarada u takmičarskom i propratnim programima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije