Film i serije

Andre Lamoglia za "Nezavisne": Volim zemlje koje imaju osobnost, takva je i BiH

Andre Lamoglia za "Nezavisne": Volim zemlje koje imaju osobnost, takva je i BiH
Foto: Ustupljena fotografija | Andre Lamoglia za "Nezavisne": Volim zemlje koje imaju osobnost, a takva je i BiH

Zvijezda planetarno popularne "Netflixove" serije "Elite" Andre Lamoglia nedavno je posjetio Sarajevo, gdje je dobio nagradu za najboljeg mladog glumca, koja mu je uručena u sklopu 14. Omladinskog film festivala (OFF) te mu je ovo prva nagrada u dosadašnjoj karijeri.

Brazilski glumac Andre Lamoglia rođen je 4. avgusta 1997. godine, a njegova popularnost je krenula uzlaznom putanjom nakon što se pojavio kao Ivan u petom dijelu španske serije "Elite". Riječ je o triler kriminalističkoj drami, čija je prva sezona izašla 2018. godine i zaludjela gledaoce širom svijeta.

Lamoglia je ušao u svijet filmske industrije 2017. godine pojavljujući se u TV seriji "Segredos de Justiça", a nakon toga je radio za mnoge "Disney" projekte u Brazilu. Prilikom trodnevne posjete BiH glumac je prošetao ulicama Sarajeva te posjetio brojne kulturne znamenitosti, a da mu se ovaj grad svidio te da cijela zemlja ima posebnu energiju potvrdio je u razgovoru za "Nezavisne". Pored toga, ova zvijezda za naš list je govorila i o nagradi koja mu je uručena, glumi uopšteno, ali i planovima u bliskoj budućnosti.

NN: Da li ste se dvoumili oko uloge Ivana te šta biste izdvojili kao najbolji dio koji Vam je ta uloga donijela?

LAMOGLIA: Nisam se dvoumio. Ono što mi se najviše dopalo prilikom igranja Ivana je činjenica da je on jako kompleksna ličnost koja je ponekad samouvjerena, a ponekad nesigurna. Ponekad je iznimno harizmatičan i razdragan, a s druge strane je osjetljiv i bori se sa svojim problemima kao i svi ostali.

NN: Koliko sličnosti imate s Ivanom u svom privatnom životu?

LAMOGLIA: Vjerujem da dijelimo dobro raspoloženje i ogromnu lojalnost prema prijateljima.

NN: Šta za Vas znači nagrada za najboljeg glumca u serijama tokom 2022. godine koju ste dobili u okviru "Vils Summer Screena", novog programa OFF-a?

LAMOGLIA: Znači mnogo. To je priznanje mom cjelokupnom radu i daje mi još više motivacije da nastavim raditi najbolje što mogu.

NN: Tokom karijere šta Vam je kao glumcu bilo najizazovnije i kako ste to prebrodili?

LAMOGLIA: Vjerujem da je najveći izazov ponovo osmisliti sebe sa svakim likom, postići da čak i uz kratko vrijeme između uloga možete stvoriti i pokazati publici potpuno drugačiju osobu od onih koje ste igrali prije, posebno kada likovi imaju sličnosti (u karakternom smislu). Ali to je moguće prevazići uz puno učenja, napornog rada i posvećenosti.

NN: Da li postoje još neki projekti na kojima radite?

LAMOGLIA: Trenutno sam 100 odsto fokusiran na "Elite".

NN: Rođendan Vam je za nekoliko dana, planirate li nešto posebno i kako ćete provesti dan?

LAMOGLIA: Zadnjih nekoliko sedmica je bila žurba i još ništa nisam isplanirao, ali sigurno neće proći nezapaženo. Vjerovatno ću bar nešto uraditi s porodicom i bliskim prijateljima pa ćemo da vidimo.

NN: Da li ste istraživali Bosnu i Hercegovinu prije nego što ste došli i kakvi su Vaši utisci? Šta vam se najviše dopalo te da li postoji nešto što nije?

LAMOGLIA: Istraživao sam o ovoj zemlji i bio sam jako uzbuđen prilikom dolaska i nakon što sam vidio nekoliko fotografija srednjovjekovnih sela. Volim kulture koje imaju mnogo toga da ispričaju, ali i one koje imaju osobnost i tako vidim vašu zemlju, to je ono što bih istakao. A sa negativne strane nemam šta da dodam u ovom (nažalost) kratkom vremenu mog boravka.

NN: Koje su glavne razlike između brazilske audio-vizuelne produkcije i strane? Šta mislite u čemu se Brazil može poboljšati?

LAMOGLIA: U Brazilu imamo visokokvalitetni audio-vizuelni materijal koji ništa ne zaostaje za drugim zemljama. Sada, s rastom streaming platformi, umnogome se povećala mogućnost da različit sadržaj postane dostupan u svim zemljama, i to je izuzetno pozitivno. Tako bih istakao da jedino što je nedostajalo jeste ta prilika da sadržaj proizveden u Brazilu postane dostupan u cijelom svijetu i svima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije