Film i serije

Pratite nas na Google news

Ani Belen uručen "Zlatni pečat" u Jugoslovenskoj kinoteci

Ani Belen uručen "Zlatni pečat" u Jugoslovenskoj kinoteci
Ani Belen uručen "Zlatni pečat" u Jugoslovenskoj kinoteci
Tanjug

BEOGRAD - Divi španske kinematografije Ani Belen uručeno je priznanje "Zlatni pečat" u Jugoslovenskoj kinoteci.

Ovo preestižno priznanje za doprinos kinematografiji španskoj glumici je sinoć uručio Marjan Vujović, direktor Jugoslovenske kinoteke.

Uz čaroban osmijeh po kojem je prepoznatljiva u istoriji svjetske kinematografije Belan je kratko rekla "Hvala lijepo" i izmamila dugotrajan aplauz prisutnih u sali Jugoslovenske kinoteke.

Potom se zahvalila Jugoslovenskoj kinoteci na izuzetnom priznanju.

"Teško je ovih dana slaviti nakon tragedije koja se desila sinoć čiji oblik nosi terorizam. Verujem da svi moramo da pokušamo da radimo u svom životu i na taj način se suprosatvimo terorizmu i strahu" kazala je Belen.

Za nju je velika sreća što joj profesija omogućuje da se stavi u poziciju različitih ljudi.

"Mogu da osjetim empatiju i da razumijem svijet kroz različite likove koje sam tumačila. Tokom bavljenja ovom profesijom upoznala sam čitav svijet. Upoznala sam mnoge ljude koji su mi pružili svoje znanje i pomogli mi da postanem čovjek. U trenucima kao što su ovi sjetima se da nagrada koju primam nije upućena meni, već učiteljima od kojih sam učila u prošlosti. Prvi put sam u Beogradu i Srbiji i za kraj bih citirala jedan dio filma "Kazablanka" u kojem se kaže "da je ovo početak jednog divnog prijateljstva" kazala je Belen.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije