Film i serije

Bašić: Bata i ja smo bili na suprotnim stranama, ali smo se razumjeli

Bašić: Bata i ja smo bili na suprotnim stranama, ali smo se razumjeli
Bašić: Bata i ja smo bili na suprotnim stranama, ali smo se razumjeli

ZAGREB, BEOGRAD - Žalim za njegovom smrću jer je otišao jedan velemajstor srpske glumačke generacije, rekao je jedan od najpoznatijih hrvatskih glumaca Relja Bašić.

Bašić, koji je sa Živojinovićem igrao u filmovima "Most" i "Valter brani Sarajevo", kaže da je Bata bio vrhunski profesionalac.

"Odrađivao je sve što je reditelj zamislio a mi smo se, da tako kažem sporedni glumci, u napred složili sa njim i sa Batinim pogledom kako bi neku scenu trebalo snimiti", kaže Bašić.

Slavni hrvatski glumac ističe da je Bata Živojinović imao iza sebe velike simpatije gledalaca iz svih krajeva bivše Jugoslavije kao i da je bio vrlo dobar saradnik u snimanju.

"Uvijek bio izlazio u susret željama kolega i obrnuto. Mi smo izlazili njemu u susret da bismo međusobno olakšali taj komplikovan i nezahvalan posao."

Bašić otkriva po čemu će najviše pamtiti Batu.

"Pamtiću ga najviše po tome što je za sve vrijeme snimanja naših filmova uvijek bio na suprotnoj strani nego što sam ja. Ali to nas nije sprečilo da se vrlo dobro razumijemo, razgovaramo, složimo i nađemo zajednička rješenja", kaže Bašić i dodaje da je umio sa Batom da sjedne i popriča i privatno, onako uz kafu.

"To je uobičajeno. I najveći neistomišljenici i neprijatelji u toku 10 sati snimanja su prisiljeni da se druže i komuniciraju. Sva snimanja sa njim pamtim u jako dobrom sećanju jer sam uvijek našao načina, a i on isto, i potrudio da nađemo zajedničke tačke”, zaključio je Bašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije