Film i serije

Pratite nas na Google news

Biković: Magija živog kontakta navažnija za festival

Biković: Magija živog kontakta navažnija za festival
Foto: Instagram | Biković: Magija živog kontakta navažnija za festival
Tanjug

LESKOVAC - Prve večeri Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije LIFFE glumac Miloš Biković, na tribinskom programu "U krupnom planu", razgovarao sa festivalskom publikom u Bioskopu LKC, saopštili su organizatori.

Biković koji je sinoć svečano otvorio 12. LIFFE festival na današnjoj konferenciji za medije između ostalog je kazao da je sinoć osjetio potrebu publiku kod publike za kvalitetnim sadržajem.

"U osnovi festivala je ono što je nevidljivo i što se teško može definisati, a to je ta magija živog kontakta, neka iskra koja je neophodna festivalu da bi bio živ, čak i kada govorimo o festivalima koji imaju velike budžete i glamurozne goste. Ako nema te iskre i te strasti, festival je mrtav. Sinoć sam osetio tu energiju i potrebu kod publike za kvalitetnim sadržajem, i mislim da je zbog toga ovaj festival tako uspešan", kazao je Biković i dodao da je iza tog uspjeha postoji i veliki rad.

"Drago što je Leskovac pokazao toliko visok nivo kulture, posebno kada imamo u vidu prethodni period u kojem je Srbija imala jednu dekadenciju i pad kad je u pitanju kultura", rekao je Biković.

Miodrag Radonjić, glumac i ko-producent filma "Balkanska međa" koji je sinoć prikazan nakon svečane ceremonije otvaranja, istakao je uspešnost festivala i potrebu da se on razvija i raste iz godine u godinu.

"Meni je ovo druga godina zaredom da sam gost na festivalu LIFFE i drago mi je da vidim da se festival razvija i kreće se u pravcu u kojem će postati jedan od najznačajnijih u regionu", zaključio je Radonjić.

Biković i Radonjić govorili su o nastavku filma "Južni vetar" i serije čije se prikazivanje očekuje na jesen 2020.

Glumci su tom prilikom rekli da im serija dozvoljava više dramaturškog prostora da naprave kvalitativan skok i da će se umjesto dosadašnje priče o kriminalu, u seriji dotaći i ozbiljne kritike i dijagnoze društva.

Među novim glumcima koji će se pojaviti u seriji su Miki Manojlović, Aleksandar Srećković Kubura, Ljubomir Bandović, Ivan Mihajlović, Vuk Kostić, Tamara Krcunović, Mladen Sovilj, Aleksandar Gavranić i drugi.

Publika će večeras u Takmičarskom programu moći da pogleda filmove "Poslednji Srbin u Hrvatskoj" "Glumim, jesam", "Sam samcat" "Kralj Petar Prvi" koji je ovogodišnji srpski kandidat za nagradu Oskar.

U programu Studentski film, u Bioskopu LKC će biti prikazani studentski filmovi iz BiH i Slovenije.

U pratećem programu u Leskovačkom kulturnom centru, biće održana promocija monografije "Nebojša Glogovac" autorke Tatjane Nježić i otvaranje istoimene izložbe Maje Medić.

U Bioskopu LKC će se, u okviru programa "U krupnom planu", publici obratiti popularni hrvatski glumac Goran Bogdan.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije