Film i serije

Pratite nas na Google news

Biković nije dobio zvanično obavještenje o zabrani ulaska u Ukrajinu

Biković nije dobio zvanično obavještenje o zabrani ulaska u Ukrajinu
Foto: Ilustracija | Biković nije dobio zvanično obavještenje o zabrani ulaska u Ukrajinu
Srna

Srpski glumac Miloš Biković izjavio je da nije dobio zvanično obavještenje o zabrani ulaska u Ukrajinu.

"Nisam dobio ni pisano obaveštenje, a ni zvanično obrazloženje zašto. Ja sam se samo našao na sajtu `Mirotvorac`koji izbacuje slike i dosijee ljudi. Mislim da to može da bude povezano s tim što sam boravio na Krimu", rekao je Biković za Radio "Slobodna Evropa".

Biković je ranije danas objavio na Twitteru da mu je zabranjen ulazak u Ukrajinu i to zbog navodnog ugrožavanja nacionalne bezbjednosti.

On je naveo da je slučajno saznao za informaciju da se nalazi na sajtu "Mirotvorac" koji sadrži bazu podataka osoba koje se povezuju sa učešćem u aktivnostima u Ukrajini na strani proruskih pristalica.

"Ja sam to saznao tako što sam hteo da radim neku koprodukciju sa Ukrajinom, preko kolega tamo sam započeo pregovore i oni su se u jednom trenutku javili i poslali mi mejl u kom su mi rekli da je meni zabranjen ulazak i da ne mogu da sarađuju sa mnom", pojasnio je Biković.

Biković je glavni protagonista filma u rusko-srpskoj koprodukciji "Balkanska međa" o ruskom zauzimanju prištinskog aerodroma "Slatina".

Na listi sajta "Mirotvorac" nalazi se još jedan član ekipe filma "Balkanska međa" - glumac Gojko Mitić.

Bikoviću je u novembru 2018. godine predsjednik Rusije Vladimir Putin uručio priznanje Medalja Puškina za kulturno zbližavanje srpskog i ruskog naroda.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije