Film i serije

Bjelogrliću počasna Zlatna jabuka na festivalu u Kranju

Bjelogrliću počasna Zlatna jabuka na festivalu u Kranju
Foto: Armin Durgut/PIXSELL | Bjelogrliću počasna Zlatna jabuka na festivalu u Kranju
Tanjug

Na prvom Međunarodnom filmskom festivalu u Kranju počasnu Zlatnu jabuku dobio je glumac, scenarista, producent i reditelj Dragan Bjelogrlić za, kako su istakli organizatori, bogato i raznovrsno glumačko stvaralaštvo i vrhunski umjetnički doprinos na audio-vizuelnom polju.

"Kao jedan od vodećih srpskih glumaca i umjetnika, zaslužan je za rast i razvoj regionalnog kinematografskog i serijskog sektora", stoji u obrazloženju nagrade.

Samo uručenje nagrade pratio je višeminutni apaluz publike, nakon čega je uslijedio koncert grupe Magnifiko, posebno u čast posebnog gosta Dragana Bjelogrlića.

Tročlani međunarodni žiri dodijelio je Veliku zlatnu jabuku Jasni Ðuričić za najbolju glavnu ulogu i izuzetno umjetničko ostvarenje u ulozi u filmu "Quo vadis, Aida?"

Goran Bogdan, Franz Rogovski i Nada Šargin dobili su Jabuke za posebna glumačka ostvarenja.

Kao što je na završnoj priredbi istakla selektorka programa Ana Šturm, "najljepši dio festivala bio je taj što smo filmove ponovo vratili ljudima".

"Nema ništa ljepše nego sjediti u toploj ljetnoj večeri, u prepunom ljetnom bioskopu i gledati publiku kako sjedi i s poštovanjem prati najnovija regionalna ostvarenja.

Pored filmova koje smo konačno uspeli da prikažemo na velikom platnu, posebno nezaboravan trenutak pružio je Magnifico čija je muzika takođe ostavila traga na počasnog gosta Dragana Bjelogrlića, i koji nam je na završnu priredbu nakon dugo vremena na scenu donio živu muziku."

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije