Film i serije

Bondove stvari idu na aukciju

Bondove stvari idu na aukciju
Foto: Youtube / Printscreen | Bondove stvari idu na aukciju

LONDON - Od kaskaderskog automobila Aston Martin DB5 do kostima koje je nosio Danijel Krejg u filmu "Nema vremena za umiranje", niz rekvizita i memorabilija o Džejmsu Bondu biće ponuđeni na dobrotvornoj aukciji uskoro u trenutku kada se slavi 60 godina filmske franšize.

Prodaja u dva dijela održaće se kao aukcija uživo u srijedu i onlajn aukcija s otvorenim nadmetanjem do Dana Džejmsa Bonda 5. oktobra - datuma svjetske premijere prvog filma o uglađenom britanskom tajnom agentu - "Dr. No “ - koja je održana 1962. godine.

Vodeći u izboru je automobil koji se koristi za neke adrenalinske vratolomije u "Nema vremena za umiranje" usred zapanjujuće pozadine pećinskih postojbina italijanskog grada Matere.

S procijenjenom cijenom od 1.5 do 2 miliona funti, jedna je od osam replika napravljenih za film.

"Izvana izgleda tačno kao DB5 koji svi povezujemo s Džejmsom Bondom, iznutra to je potpuno drugačija zvijer koja je sposobna za sve nevjerovatne vratolomije i vožnju koju su radili u Materi", rekao je Adrian Hume-Sajer, direktor privatne i ikonske kolekcije u Kristisu, kao i glavni u prodaji Džejms Bond stvari.

(Reuters)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije