Film i serije

Borba za tron se nastavlja

Borba za tron se nastavlja
Foto: N.N. | Borba za tron se nastavlja

Popularna TV serija "Igra prijestolja" je svoj zvanični kraj snimanja imala 2019. godine i to nakon osam sezona i 73 epizode. Serija je naišla na veliki odjek i interesovanje među publikom širom svijeta, a nastavke serije publika je iščekivala još od njene premijere 2011. godine.

Nedavno su mediji došli do informacije da će ova serija ipak dobiti svoj nastavak, a HBO navodno sprema još tri serije inspirisane svijetom koji je stvorio Džordž R.R. Martin u svojim djelima epske fantastike.

Zasad se najdalje stiglo u razvoju prve od njih, pod nazivom "9 Voyages", na kojoj će raditi sam Martin i Bruno Heler, istaknuti scenarista i producent serija "Gotam", "Rim" i "Mentalist". U fokusu ove serije biće avanture Korlisa Velarijona, koji je svojim brodom "Morska zmija" plovio do Vesterosa, Pentosa, Dragonstona i drugih lokacija iz književnog serijala "Pjesma leda i vatre".

O drugoj planiranoj seriji, koja će se navodno zvati "Flea Bottom", zna se znatno manje. "Flea Bottom" je, naime, najsiromašnija četvrt Kraljeve luke (King's Landing), grada koji je u "Game of Thrones" bio sjedište kuće Lanister.

Treća planirana serija, pod nazivom "10.000 Ships", dešavaće se hiljadu godina prije događaja na početku ove popularne serije. Poznavaoci Martinovih romana vjeruju da će u njoj biti prikazana migracija princeze Nimerije i preživjelih pripadnika Rojnara iz Esosa u Dorn, nakon poraza ovog naroda u ratu sa Valirijancima.

Inače, "Game of Thrones" je serija koja je privukla rekordnu gledanost na HBO-u i ima široku, aktivnu i međunarodnu bazu obožavalaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije