Film i serije

Brad Pit i Robert De Niro na crvenom tepihu 76. Mostre

Brad Pit i Robert De Niro na crvenom tepihu 76. Mostre
Foto: N.N. | Brad Pit i Robert De Niro na crvenom tepihu 76. Mostre

Na filmskom festivalu u Veneciji ove godine će biti prikazano više filmova koji govore o položaju žene.

Robert De Niro, Brad Pitt, Kristen Stjuart, Skarlet Johansonson, Catherine Daneuve i mnoge druge filmske zvijezde očekuju se na venecijanskoj Mostri, filmskom festivalu na kojemu će se ove godine prikazivati filmovi koji govore o položaju žene.

Dobar broj među 21 dugometražnim filmom koji se takmiče za Zlatnog lava na ovogodišnjoj 76. Mostri bavi se tom temom i "otkriva novi senzibilitet, čak i kad su ih snimili muškarci, što dokazuje da su polemike obilježile našu kulturu zadnjih godina", rekao je u četvrtak direktor Mostre Alberto Barbera.

"Druga važna činjenica je da više ostvarenja pokušava temeljito i realistično rekonstruirati prošle događaje, što nam omogućuje da na današnje probleme gledamo iz drugog kuta", dodao je predstavljajući u Rimu službeni izbor filmova.

Ova 76. Mostra otvara se 28. avgusta filmom "Istina" ("The Truth") Japanca Kore-ede Hirokazua u kojemu nastupaju dvije francuske filmske dive Catherine Daneuve i Juliette Binoche.

Kao i svake godine, američke zvijezde i velike hollywoodske produkcije bit će nezaobilazan dio festivala prije utrke za Oscare.

Brad Pitt će doći na crveni tepih s "Ad Astrom" sunarodnjaka Jamesa Grayja, znanstveno-fantastičnim filmom u produkciji 20th Century Foxa u kojemu glumi astronauta koji se upušta u pustolovinu na granici Sunčeva sustava u potrazi za nestalim ocem.

Robert de Niro glumi jednu od glavnih uloga u "Jokeru" Todda Phillipsa, filmu koji se bavi pitanjem odakle dolazi glasoviti Batmanov neprijatelj, klaun kojeg tumači Juaquin Phoenix.

Steven Soderbergh dopunjuje trio američkih redatelja a dolazi s filmom "The Laundromat", trilerom koji govori o aferi Panama Papers i u kojemu nastupaju Antonio Banderas, Gary Oldman i Meryl Streep.

Saudijska redateljica Haiifaa Al-Mansour vraća se u Veneciju, gdje je 2012. predstavila "Wadjdu", s "Idealnom kandidatkinjom", pričom o ženi koja se odluči kandidirati na lokalnim izborima u Saudijskoj Arabiji.

Francusko-poljski redatelj Roman Polanski natjecat će se za Zlatnog lava svojim filmom "Optužujem", povijesnom dramom nadahnutom aferom Dreyfus, u kojoj Jean Dujardin glumi potpukovnika Georgesa Picquarta koji rehabilitira nepravedno optuženog časnika.

Ovogodišnji Venecijanski filmski festival završava se 7. rujna dodjelom Zlatnog lava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije