Film i serije

Katićeva o filmu "The King's Man": Istoriji smo dali duhovit i bizaran obrt

Katićeva o filmu "The King's Man": Istoriji smo dali duhovit i bizaran obrt
Foto: Promo | Katićeva o filmu "The King's Man": Istoriji smo dali duhovit i bizaran obrt

Rejfa Fajnsa upoznala sam na snimanju, ali nisam imala scene s njim. Pitao me je da li sam Srpkinja, a ja sam ga zadirkivala da je važniji odgovor da li je on Srbin, jer sam čula da je dobio naše državljanstvo.

U šali sam mu rekla da, ako se ikada oseća neshvaćenim od ostatka sveta, to je zato što je Srbin", izjavila je glumica Branka Katić komentarišući film "The King's Man: Početak", koji će se u bioskopima naći krajem ovog mjeseca.

Naime, u ovom ostvarenju Katićeva je stala rame uz rame sa poznatim imenima, kao što su već pomenuti Rejf Fajns, koji u novom nastavku igra glavnu rolu, Danijel Brul, Metju Gud i Stenli Tuči. Oni su se zajedno našli u do sada neviđenim ulogama koje obiluju humorom i akcijom i tjeraju vas da zaželite da je istorija baš onakva kako su je oni ispričali.

Katićeva igra Aleksandru Fjodorovnu, suprugu posljednjeg ruskog cara Nikolaja Drugog, u špijunskom filmu epohe koji kao treći iz fanšize "Kingsmen" prethodi dešavanjima iz "Kingsman: Tajna služba" i "Kingsman: Zlatni krug".

Objasnila je da se scenario filma poigrava sa istorijom i da joj daje jedan duhovit i bizaran obrt. Objasnila je da je tražila sve postojeće fotografije Aleksandre Nikolajevne i njene porodice. Čitala je i autobiografiju i pisma ruske carice.

Naziv filma je iz dobro poznatog "Kingsman" promijenjen u "King's Man", što daje na misterioznosti, ali i nagovještava ko je oformio i prvi angažovao najelegantniju obavještajnu agenciju.

Ris Ifans, koji stoji iza lika ruskog monaha Raspućina priznao je da je gledao Kozake kako igraju te da je u njima tražio inspiraciju, jer su zaista impresivni.

"Poslije sam istraživao dublje i vidio da su njihovi plesni pokreti poput karatea, u sebi kriju želju za borbom. Bilo im je zabranjeno da se tuku, ali su kroz ples uspijevali da prikažu taj žar. To mi je bilo fascinantno", istakao je Ifans.

Film nas vraća u period Prvog svjetskog rata i objašnjava nastanak tajnovite i dobro skrojenim odijelom opremljene obavještajne agencije. Jedan čovjek i njegov pomoćnik su u trci s vremenom kako bi zaustavili najopasnije zločince u istoriji koji prijete da unište živote miliona ljudi.

U novom filmu Rejf Fajns igra vojvodu od Oksforda koji obučava mladića Konrada (Haris Dikinson), dok nadređenog i iskusnog generala Kičenera igra Čarls Dens.

"Postoje spravice, humor, akcija i fantastični zlikovci", rekao je Fajns.

Reditelj Metju Von i scenaristkinja Džejn Goldman zajedno su pripremili ovaj posljednji nastavak franšize, ovaj put potpuno izmišljen, za razliku od prva dva dijela inspirisana knjigom "Tajna služba" pisca Marka Milera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije