Film i serije

Crtani Duško Dugouško u budućnosti bez oružja

Crtani Duško Dugouško u budućnosti bez oružja
Foto: N.N. | Crtani Duško Dugouško u budućnosti bez oružja

Crtani likovi iz družine Duška Dugouška ponovo će biti pred publikom na HBO striming servisu s novim epizodama. Ipak, za razliku od klasičnih animiranih filmova koji su donosili radost milionima mališana, novi - stari junaci će se pojaviti u nešto drugačijem izdanju.

Producent najavljenog serijala Piter Brovngard je rekao kako će likovi Elmera lovca i kauboja Sema nastupiti bez oružja. Razlog za ovakvu odluku je želja da se prikaz puški i pištolja skloni od najmlađih gledalaca i da se na taj način suzbije promocija nasilja u crtanim filmovima.

Producent je dodao da bez obzira na to što puške i pištolji neće biti prikazani, crtani filmovi će i dalje imati dozu komičnog nasilja, koji je oduvijek bio karakterističan za ovo izdanje.

"To uključuje stvari poput TNT eksploziva, bez kojeg nije bilo moguće zamisliti epizode Kojota i Ptice Trkačice", rekao je producent.

Osim ove značajne promjene, stari junaci će imati nešto drugačije priče, koje će biti bliže današnjem vremenu i društvu.

"Prolazimo kroz talas zalaganja u borbi protiv nasilja. Svi treba da budemo prijatelji kao naši crtani junaci", rekao je Brovngard.

Upravo zbog tog razloga producenti će se suočiti s velikim izazovom jer su lovac Elmer i kauboj Sem dva lika koji su ispoljavali najviše nasilja oružjem.

Najavljeni serijal na kanalu HBO će imati više od 200 novih crtanih filmova s ikonama animacije. Publika će ponovo moći da gleda Duška Dugouška, Patka Daču, Gicka Prasića, mačka Silvestera i ptičicu Tviti.

Crtani filmovi će trajati od jednog do šest minuta. Ideja za ovu minutažu je proistekla iz starih crtanih filmova iz pedesetih godina, koji su emitovani prije dugometražnog igranog filma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije