Film i serije

Da li ste znali da je Vuk Kostić igrao u seriji "Otvorena vrata"

Da li ste znali da je Vuk Kostić igrao u seriji "Otvorena vrata"
Foto: N.N. | Da li ste znali da je Vuk Kostić igrao u seriji "Otvorena vrata"
N.N.

Vuk Kostić jedan je od srpskih najangažovanijih mladih glumaca i trenutno ga gledamo kao inspektora Jakovljevića u krimi seriji "Ubice moga oca", ali retko ko se sjeća njegove uloge u popularnoj TV seriji, kada je imao samo 16 godina.

Vuk je imao epizodnu ulogu u seriji "Otvorena vrata". Igrao je Ivana Ćosića, druga Milice Jakovljević. U epizodi "Tajna crne ruke" sa njim u kadru se pojavljuju Sofija Jović, koja je igrala Milicu, Bojana Maljević i Milan Gutović.

Iako je imao samo 16 godina kada se pojavio u "Otvorenim vratima", ovo nije bila njegova prva uloga. Kao dječak igrao je u nekoliko filmova. Kada se pojavio u pozorišnom komadu Dušana Kovačevića "Sveti Georgije ubiva aždahu" u Ateljeu 212, imao je samo šest godina.

Vuk je talenat za glumu naslijedio od tate i dede. Njegov otac Mihajlo Kostić Pljaka bio je poznati filmski i pozorišni glumac, dok je djeda Nestor bio jedan od osnivača i glumaca prvog pozorišta u Prokuplju.

Na Fakultet dramskih umetnosti Vuk se upisao poslije trećeg razreda gimnazije, a diplomirao je 2001. godine. Prije završetka studija dobio je glavnu ulogu u filmu Srdana Golubovića "Apsolutnih sto", kojom je skrenuo pažnju na sebe.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije