Film i serije

Damir Šehanović član žirija FEST-a

Damir Šehanović član žirija FEST-a
Foto: N.N. | Damir Šehanović član žirija FEST-a

BEOGRAD - Poznati novinar i dugogodišnji TV urednik Damir Šehanović član je žirija u programu FEST fokus ovogodišnjeg filmskog festivala u Beogradu. FEST fokus je novi festivalski program, nastao iz potrebe organizatora festivala da dodatno skrenu pažnju na autorska ostvarenja koja svojim hrabrim izrazom i izborom teme to zaslužuju.

Premijerne projekcije filmova ovog programa održavaće se u dvorani Kulturnog centra Beograd (KCB), a među 12 ostvarenja naći će se i "Tijelo Hristovo" poljskog reditelja Jana Komase, koje je bilo u nominaciji za nagradu "Oscar" u kategoriji najbolji internacionalni film. Pored Šehanovića, u žiriju za izbor najboljeg filmskog ostvarenja u programu FEST fokus biće i mladi srbijanski režiseri Momir Milošević i Dušan Zorić, čiji su filmovi "otkriveni" na FEST-u.

"Neizmjerna je čast i zadovoljstvo biti dijelom festivala koji ima ovakvu tradiciju. Posebno me raduje činjenica da su organizatori FEST-a na pres-konferenciji naveli da su Momira, Dušana i mene odabrali za članove žirija zbog izbora tema kojima smo se bavili kroz svoje stvaralaštvo i odlučnosti sa kojom smo im pristupali" istakao je Damir Šehanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije