Film i serije

"Deca zla" uskoro kao serija

"Deca zla" uskoro kao serija
Foto: N.N. | "Deca zla" uskoro kao serija

BEOGRAD - Ekranizaciju popularnog trilera Miodraga Majića "Deca zla" ovih dana najavila je beogradska produkcijska kuća "Fajerflaj", koja je u tek dvije i po godine postojanja realizovala veoma uspješne projekte "Tajkun", "Klan" "Močvara" i "Crna svadba".

Kako su saopštili iz ove kuće, kasting za glumačku podjelu je u toku, prava za ekranizaciju Majićevog romana su otkupljena, a dramatizaciju teksta potpisali su Katarina Mitrović i Bojan Vuletić.

"U središtu romana 'Deca zla' nalazi se dramatično ubistvo, a potraga za počiniocem biće samo okidač za niz drugih događaja koji će otkriti da je riječ o zločinu strasti, osvete, opomene i simbolike. Kako pronaći krivca u svijetu u kom je istina izobličena, a prošlost junaka utkana u njihovu sadašnjost neraskidivim nitima zla", stoji u sinopsisu romana Miodraga Majića.

Beogradski advokat Nikola Bobić, nastavak je sinopsisa, pokušaće da pronađe odgovor na to pitanje, ni ne sluteći da će ga odgovor zauvijek promijeniti.

"Ova priča tiče se svih nas, jer ćemo u njoj pronaći obrise naše društvene stvarnosti, ali, što je još važnije, pronaći ćemo izgubljeno zrno nade - čak i u društvenom sistemu duboko ogrezlom u korupciju ima mjesta za heroje", piše u sinopsisu ovog trilera objavljenog u martu 2019. godine.

Miodrag Majić, inače pisac i sudija, kaže da od trenutka kada se roman "Deca zla" pojavio pred čitaocima, jedan od najčešćih komentara bio je onaj da prema tekstu treba snimiti seriju.

"Čitaoci su u priči prepoznavali slike, osećali su aktere i vizuelizovali su njihove postupke. Iskreno se radujem što će se želja većine njih uskoro ispuniti. Uveren sam da će saradnja s produkcijom 'Fajerflaj' iznedriti novu dimenziju priče o Nikoli Bobiću, Ani Basti i drugim junacima koji su vas u prethodnom periodu uzbuđivali i terali na razmišljanje. Takođe, nadam se da ćemo se jednom, jednako kao i danas, romanu vraćati i u seriji prepoznati još jedan putokaz, kada govorimo o retkim ovdašnjim trilerima", istakao je Majić.

Boban Jevtić, kreativni direktor produkcije "Fajerflaj", kaže da su u ovoj kući veoma srećni što im je Miodrag Majić ukazao povjerenje za ekranizaciju "Dece zla", romana koji je oborio sve rekorde čitanosti i postao svojevrstan kult.

"'Deca zla' u sebi vešto spajaju triler i melodramu, ali i delikatnu socijalno-društvenu analizu naše svakodnevice te nas je upravo ta složenost privukla i uverila da je ovo projekat za nas. Siguran sam da će serija, baš kao i roman, biti nešto sasvim novo na našem tržištu", rekao je Jevtić.

Produkcijska kuća "Fajerflaj" za ovaj mjesec najavila je i televizijsku premijeru serije "Zabran - Kalkanski krugovi", autora Đorđa Milosavljevića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije