Film i serije

Deset serija koje gledaju samo pametni ljudi

Deset serija koje gledaju samo pametni ljudi
Foto: N.N. | Deset serija koje gledaju samo pametni ljudi

Na portalu Ranker vodi se još jedna zanimljiva rasprava - koje serije vole samo pametni ljudi?

Izbor TV programa i TV sadržaja nikad nije bio veći, ali isto tako na TV-u se nikad nisu vrtjele veće gluposti.

(Ne uvijek humoristični) sitcomi raznih vrsta preplavili su TV kanale, ali koje su to TV serije koje prate inteligentni ljudi?

Pa ako pitate ekipu na Rankeru, ta lista izgleda ovako:

10. Hannibal

"Hanibal" je televizijska adaptacija romana Tomasa Harisa, prema kojem je nastao i film "Kad jaganjci utihnu".

Serija se fokusira na odnos između FBI-jevog specijalnog agenta i forenzičkog psihijatra, koji mu postaje najlukaviji neprijatelj.

9. Mr. Robot

Eliot (Rami Malek) je mladi programer koji preko dana radi kao inženjer sajber bezbjednosti, a preko noći je osvetoljubivi haker.

Angažuje ga takozvani g. Robot (Christian Slater) koji vodi tajnu grupu hakera koja obara najveće institucije svijeta za koje vjeruju da uništavaju i upravljaju svijetom.

8. Doctor Who

Doctor Who je britanska naučnofantastična televizijska serija koja se od 1963. emituje na BBC-ju. Prati pustolovine Doktora, gospodara ...

Vremeplov je prerušen u plavu telefonsku govornicu, koja je bila česta pojava u Ujedinjenom Kraljevstvu kada se serija počela emitovati (1963).

7. Dosjei X

Serija Dosjei-X prati karijere i osobni život dvoje agenata FBI-a: Foxa Muldera (David Duchovny) i Dane Scully (Gillian Anderson).

Mulder je iskusni agent i čvrst vjernik u natprirodne pojave. Također je i nepopustljiv u svom vjerovanju o postojanju inteligentnog života.

6. Dr. House

Doktor Gregori Haus je svojeglavni medicinski genij koji radi kao šef Odjela za dijagnostiku u fiktivnoj bolnici Princeton-Plainsboro u New Jerseyju.

Većina epizoda počinje izvan bolnice, te prikazuje događaje koji su doveli do pojave simptoma kod glavnog pacijenta u toj epizodi.

5. Dexter

Dexter je popularna i kontroverzna američka televizijska dramska serija, koja se originalno prikazuje na Showtime.

Bazirana je na liku iz serije romana Dexter pisca Jeffa Lindsaya, a ekranizirao ju je James Manos, Jr.

4. Breaking Bad

Breaking Bad je američka televizijska serija, koju je režirao Vins Giligen. Radnja je smještena u Albukerkiju, u Novom Meksiku, SAD.

Glavni lik, Volter Vajt, (Brajan Kranston) je profesor hemije u srednjoj školi, koji se okreće drugoj strani zakona da bi prehranio trudnu ženu i sina sa cerebralnom paralizom.

3. Igra prestolja

"Game of Thrones" je američka fantastična dramska televizijska serija autora Davida Benioffa i D. B. Weissa.

Radi se o adaptaciji književnog serijala Pjesma leda i vatre (objavljeno je pet romana) autora Georgea R. R. Martina čiji se prvi dio zove Igra prestolja.

2. Kuća od karata

"House of Cards" je američka serija sa elementima političke drame. Predstavlja adaptaciju "BBC"-jeve mini-serije istog naziva.

Serija prati Frenka Andervuda, američkog političara iz petog distrikta Južne Karoline, člana Demokratske stranke, i njegovu suprugu, Kler.

1. Sherlock

Sherlock je britanska kriminalistička TV serija koja predstavlja savremenu inačicu detektivskih priča o Sherlocku Holmesu čiji je autor Arthur Conan Doyle.

Holmesa glumi Benedict Cumberbatch, dok njegovog vjernog prijatelja i kolegu, dr. Watsona, tumači Martin Freeman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije