Film i serije

Deseta nagrada za film "Granice kiše"

Deseta nagrada za film "Granice kiše"
Foto: N.N. | Deseta nagrada za film "Granice kiše"

BANJALUKA - Autorsko ostvarenje Vlastimira Sudara i Nikole Mijovića iz RS "Granice kiše" prikazano je na Međunarodnom filmskom festivalu u Varni, u Bugarskoj, gdje je film, uz jednog autora - Vlastimira Sudara, publici predstavio bugarski producent Aleksandar Donev.

U takmičarskom programu najstarijeg bugarskog festivala, koji se održava svake druge godine, "Granice kiše" su dobile nagradu kao najbolji dugometražni igrani film.

Žiri je u svom objašnjenju, između ostalog, rekao da je to "topao i human film koji nas nježno podsjeća da su granice samo na kartama, ali ne mogu podijeliti ljude koje povezuje ljubav".

Sudar je izjavio "da se u Varni osjećao kao kod kuće i da je prezadovoljan koliko je toplo publika primila film, kao i razumjela čak i njegov lokalni karakter i likove". Za "Granice kiše" je ovo bio dvadeseti međunarodni festival i deseta nagrada.

Ovo višestruko nagrađivano autorsko ostvarenje Vlastimira Sudara i Nikole Mijovića prikazano je i na nedavno završenom 21114 film festu u Novom Sadu, iste nedjelje kada je prikazano i na Džada film festu u Podgorici, gdje je nagrađeno za najbolju debitantsku režiju.

Nagrada u Podgorici je uručena crnogorskom producentu Predragu Karlu Kaleziću, koji je tom prilikom izjavio da mu je to najdraža nagrada, jer mu je uručena u njegovom rodnom gradu. Oba festivala se odigravaju na otvorenom i namjera im je da nova ostvarenja iz regiona približe publici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije