Film i serije

Detalj u kultnom filmu iznenadio nakon 14 godina: "Zbog ovoga je još bolji"

Detalj u kultnom filmu iznenadio nakon 14 godina: "Zbog ovoga je još bolji"
Foto: Screenshot/YouTube | Detalj u kultnom filmu iznenadio nakon 14 godina: "Zbog ovoga je još bolji" (VIDEO)

Još jedan od filmova Leonarda Dikaprija, Shutter Island, ponovo je privukao pažnju na društvenim mrežama.

U filmu iz 2010. Dikaprio se ponovo ujedinio s legendarnim rediteljem Martinom Skorsezeom, s kojim je prethodno radio na Avijatičaru, Vuku s Volstrita i Bandama Njujorka.

Dvojac se u Shutter Islandu udružio s Markom Rafalom i Benom Kingslijem, a u filmu Dikaprio glumi američkog maršala poslanog na udaljeno ostrvo da istraži nestanak pacijenta. Ili se barem tako čini. Oni koji su gledali film znaće šta se događa, ali filmski fanatici i dan danas primjećuju nove stvari u kultnom filmu.

Na jedan detalj skrenuo je pažnju na društvenoj mreži X .

"U Shutter Islandu, svaki put kad Leonardo zapali u filmu, cigarete mu zapali neko drugi. To pokazuje da je bio pacijent jer psihički bolesnici ne smiju da imaju šibice", stoji u objavi, a mnogi su korisnici ostali iznenađeni tim otkrićem.

"To je nevjerovatna količina pažnje posvećene detaljima i čini film još ljepšim", napisao je jedan korisnik. "Za mene, vjerovatno jedan od najneočekivanijih zapleta koje sam vidio u filmu", dodao je drugi.

Trafika, prodavnica, market, benzinska pumpa – izaberi neku od dostupnih lokacija i iskoristi novu opciju za isplatu već danas!

Treći je napisao: "Ovaj film ima jednu od najvećih vrijednosti za ponovno gledanje." "Zapravo, uopšte nema vrijednost za ponovno gledanje. Možete gledati scene kako biste doživijeli nevjerovatno snimanje, ali vas ne pogađa kao na prvo gledanje", nije se složio s njim jedan korisnik.

Film se, ipak, jako sviđa obožavateljima, te je zaradio ocjenu publike od 77 posto na Rotten Tomatoesu. Međutim, film nije Skorsezeov omiljeni, kako je otkrio u intervjuu za GQ. Reditelj je objasnio da je Shutter Island nastao nakon što mu je njegov film Departed iz 2006. doneo Oskara za najbolju režiju.

Pobjeda je ohrabrila Skorsezea da napravi još jedan film, i to je bio Shutter Island, ali to nije bio najpametniji potez.

"Ispostavilo se da je vjerovatno trebalo da nastavim da radim Silence", rekao je, misleći na film koji je snimio 2016. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije