Film i serije

Din Devlin u martu počinje snimanje SF serije u Srbiji

Din Devlin u martu počinje snimanje SF serije u Srbiji
Foto: wikipedia.org | Din Devlin u martu počinje snimanje SF serije u Srbiji

Poznati američki producent, scenarista i reditelj Din Devlin počeće u martu snimanje svoje nove naučnofantastične serije u Srbiji, piše "Deadline".

Iako još uvijek nije poznat datum premijere serije koja se zove "The Ark", kasting će uskoro početi, a kanal "Syfy" je već naručio 12 epizoda.

Radnja je smještena u vrijeme za 100 godina u budućnosti, kada su počele misije kolonizacije drugih planeta kao neophodnost da se obezbijedi opstanak ljudske rase. Prva od ovih misija, na svemirskom brodu Ark One, suočiće se sa katastrofalnim događajem koji će izazvati ogromno razaranje i brojne ljudske žrtve.

Budući da im je ostalo više od godinu dana prije nego što stignu do "svoje" planete, posada mora da učini gotovo nemoguće da bi ostala na kursu i preživjela, uprkos nedostatku životnih zaliha, ali i gubitku vođa ekspedicije.

Devlin važi za jednog od najuspješnijih i najuglednijih pisaca naučne fantastike, a proslavio se saradnjom sa Rolandom Emerihom, sa kojim je napisao i producirao hitove "Univerzalni vojnik", "Dan nezavisnosti", "Godzila", "Zvjezdana kapija".

Njegov rediteljski debi bio je poznati film "Geostorm" iz 2017. godine sa Džerardom Batlerom u glavnoj ulozi.

Iza serije "The Ark" stoji Devlinova kuća Electric Entertainment. Srpski koproducent biće ovdašnja Balcanic Media Džonatana Ingliša i Ivane Vasić. Devlinu i Inglišu je ovo već peta saradnja, a posljednja je bila na seriji "The Outpost".

Koautor i izvršni producent serije je Džonatan Glasner, takođe poznato ime u filmskom svijetu kao autor i reditelj najdugovječnije neprekidno prikazivane SF serije "Zvjezdana kapija SG-1".

Glasner je potom bio izvršni producent, scenarista i reditelj popularne serije "Istražitelji iz Majamija" i reditelj druge franšize - "Istražitelji iz Njujorka".

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije