Film i serije

Dizni razvija "Alien" franšizu sa velikim novinama

Dizni razvija "Alien" franšizu sa velikim novinama
Foto: Twitter / Printscreen | Dizni razvija "Alien" franšizu sa velikim novinama

Uz "Ratove zvijezda" i "Indijanu Džonsa", franšiza "Alien", koju je pokrenulo remek-djelo Ridlijaa Skota 1979. godine, "Alien" je jedna od najdugovječnijih i najomiljenijih kinematografskih franšiza u istoriji filma.

Noviji filmovi u franšizi su na neki način loši, ali, kao što nam je "PREY" pokazao, postoji stvarna mogućnost iskupljenja ako su pravi scenaristi i režiseri na djelu.

Dizni je sada jedini vlasnik franšize "Alien". Već znamo da trenutno planira "Alien" TV seriju, koju vodi Noa Havli - tip koji je svijetu dao "Fargo".

Međutim, prema izvorima, navodno postoji mnogo drugih "Alien" projekata na kojima Dizni radi. A razlog za to je jednostavan: Dizni želi "Aliena" učiniti svojom sljedećom mega-franšizom.

U svakom slučaju, sigurno postoji prostor za širi "Alien" univerzum. Svijet "Blade Runnera" je navodno smješten u istom univerzumu, tako da tu definitivno ima mjesta za preplitanja.

A u razvoju je i nova TV serija "Blade Runner". Ali prije nego što dođu do bilo čega od toga, Dizni će prvo morati uspostaviti čvrstu osnovu na kojoj će graditi svoju širu franšizu.

(Know Your Mobile)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije