Film i serije

Dva filma pod zvjezdanim nebom Tjentišta

Dva filma pod zvjezdanim nebom Tjentišta
Foto: N.N. | Dva filma pod zvjezdanim nebom Tjentišta

Uspješna saradnja između muzičkog festivala "Nektar OK fest" i "Operacije kino", koja traje već punih pet godina, nastavlja se i ove godine. Posjetioci na Tjentištu biće u prilici da uživaju u filmskim projekcijama u okviru "OK Cinema zone" na otvorenom.

"Operacija kino", projekat "Obale Art centra" u saradnji sa Sarajevo film festivalom, tokom godine posjećuje gradove Bosne i Hercegovine, promovišući najnovija svjetska i evropska filmska ostvarenja te publici širom države donosi dio programa i atmosfere Sarajevo film festivala.

Ekipa "Operacije kino" ovog puta odabrala je dvije filmske projekcije, koje će 12. i 13. jula biti prikazane na velikom filmskom platnu od 21 čas u zoni "OK Cinema", koja je locirana ispred hotela "Mladost". Riječ je o filmovima "Cold War" i "Birds of Passage".

Režiser Pavlikovski filmom "Cold War" donosi još jednu senzualnu, prizemljenu priču u kojoj se emocije i strasti nekog izgubljenog vremena epizodično otkrivaju u 88 minuta rada. Nepravedno, ali ipak zbog velike završnice neminovno je reći da "Cold War" oživljava dašak realizma iz književnosti 19. vijeka. One koji su upoznati s Pavelovim prethodnim radom "Ida" očekuje još jedno nezaboravno iskustvo, ovoga puta uz malo više dinamike i muzičke pozadine.

Film "Birds of Passage" biće prikazan 13. jula, a u pitanju je film snimljen 2018. godine. Opojna biljka koja je kratkoročno pripadnicima pojedinih klanova ili porodici ovog plemena smještenog na samom sjeveru Kolumbije i Venecuele donijela bogatstvo, pokazaće se i kao pravo prokletstvo jer će zbog zarade i profita, nečega što im je do tada bilo potpuno nepoznato, između njih izbiti bratoubilački rat i praktično će biti uništena cijela jedna kultura.

Uz odličnu muziku, te adrenalinski doživljaj NP Sutjeska, program "OK Cinema zone" upotpunjuje sadržaje festivala, te ljubiteljima sedme umjetnosti pruža jedinstven doživljaj kina na otvorenom, pod zvjezdanim nebom na Tjentištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije