Film i serije

"Džejms Bond" u domaćim kinima od 7. oktobra

"Džejms Bond" u domaćim kinima od 7. oktobra
Foto: Cineplexx/Promo | "Džejms Bond" u domaćim kinima od 7. oktobra

Najnoviji nastavak o najpoznatijem svjetskom špijunu - Džejmsu Bondu "Nije vrijeme za umiranje", originalnog naziva "No Time to Die", u kina širom BiH stiže u četvrtak, 7. oktobra, dok se pretpremijerno može pogledati dan ranije, 6. oktobra, u "Cineplexx" i "CineStar" kinima.

"Ovo će biti posljednji put da će ulogu Džejmsa Bonda igrati britanski glumac Danijel Krejg. U filmu 'Nije vrijeme za umiranje' Bond je napustio službu i uživa u mirnom životu na Jamajci. Njegov mir neće trajati dugo, kada se pojavi njegov stari prijatelj iz CIA Feliks Lajter, moleći ga za pomoć. Misija u kojoj je potrebno da izbave kidnapovanog naučnika ispostaviće se mnogo komplikovanija nego što je bilo očekivano i navešće Bonda na trag misterioznom zlikovcu koji je naoružan novom, opasnom tehnologijom", saopšteno je iz "Cineplexx" kina.

Kritičari ističu da je ovo jedan od najiščekivanijih filmova godine, a važno je napomenuti da se radi i o jednoj od najskupljih produkcija svih vremena s obzirom na to da je na snimanje potrošeno nevjerovatnih 250 miliona dolara, što ga čini najskupljom produkcijom u istoriji franšize.

"Prvi put u istoriji ulogu agenta 007 igraće žena. Kako se Džejms Bond penzionisao, tako su njegovu poziciju u Britanskoj obavještajnoj agenciji (MI6) prepustili drugom agentu. Broj 007 dobila je Nomi, odnosno glumica Lašana Linč. Mlada pop senzacija Bili Ajliš angažovana je kao glas za pjesmu 'No Time to Die'. Osamnaestogodišnja pjevačica je najmlađa izvođačica koja je napisala i snimila pjesmu za 'Džejms Bond' film. Za svoju izvedbu osvojila je i 'Grammy'", kažu iz "Cineplexxa".

"Nije vrijeme za umiranje" najduži je film o Džejmsu Bondu u istoriji - traje čak 163 minuta. U filmu će se pojaviti četiri aston martina, među kojima i DB5 - legendarni automobil koji se prvi put pojavio 1964. godine u filmu "Goldfinger".

Film je sniman u šest država: Italiji, Jamajci, Norveškoj, na Farskim Ostrvima, Škotskoj te u Velikoj Britaniji.

Danijel Krejg je najdugovječniji Džejms Bond. S vrha je skinuo Rodžera Mura, koji je 12 godina imao čast da bude najpoznatiji britanski špijun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije