Film i serije

Ekipa serije "Sablja" proslavila kansku nagradu

Ekipa serije "Sablja" proslavila kansku nagradu
Foto: Youtube / Printscreen | Ekipa serije "Sablja" proslavila kansku nagradu

​BEOGRAD - Ekipa serije "Sablja" proslavila je večeras osvajanje specijalne nagrade za najbolju glumačku interpretaciju na nedavnom Kanskom festivalu serija svečanošću u Klubu Radio-televizije Srbije (RTS).

Pred brojnim zvanicama, među kojima je bio i generalni direktor RTS-a, Dragan Bujošević, koreditelji "Sablje" Goran Stanković i Vladimir Tagić slikali su se sa članovima brojne glumačke ekipe, uz izloženu statuetu u obliku palme i slavljeničku tortu.

U obraćanju prisutnima, Stanković je istakao da je njihova serija "jako važna da se ispriča u Srbiji i širom svijeta", a da nagrada koja je osvojena u Kanu za najbolji glumački ansambl, pripada i svim članovima ekipe koji su radili na seriji.

"Nismo mogli dobiti bolju nagradu", istakao je Stanković, dok je Tagić dodao da nagrada u Kanu pokazuje "koliko su glumci uradili fantastičan posao". 

Prve dvije epizode "Sablje", koja govori o atentatu na srpskog premijera Zorana Đinđića (1952-2003), prikazane su nedavno u dvorani "Limijer" u Kanu, čime je ta serija postala prvi televizijski projekat iz Srbije premijerno prikazan na Kanskom festivalu.

Kako je najavljeno, serija će nakon predstavljanja u Kanu i drugim festivalima biti prikazana na RTS-u, prenosi "Tanjug". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije