Film i serije

Emitovanje serije "Sluga naroda" prekinuto u Rusiji

Emitovanje serije "Sluga naroda" prekinuto u Rusiji
Foto: Tanjug/AP | Emitovanje serije "Sluga naroda" prekinuto u Rusiji

Ruski televizijski kanal TNT naglo je prestao da emituje seriju koja je pokrenula političku karijeru ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, nakon navoda da je iz prve epizode izbačena opscena šala o Vladimiru Putinu.

TNT kanal, dio Gazprom-Medija, iznenadio je mnoge kada je objavio da će emitovati "Slugu naroda", u kojoj glavnu ulogu, školskog učitelja koji postaje predsjednik, igra Zelenski koji je ove godine pobijedio na predsjedničkim izborima u Ukrajini i u stvarnom životu, prenosi Rojters.

TNT je počeo emitiovanje ove serije u sredu, ali BBC na ruskom jeziku primijetio je da je izbačena igra reči o Putinu i skupocenom švajcarskom satu Hublot, što na ruskom zvuči slično kao psovka.

Kanal nije komentarisao navodnu cenzuru. Negirao je da je ikada planirao da nastavi emitovanje, odnosno da je prvih nekoliko epizoda dio marketinga za platformu za gledanje na kojoj će serija i dalje biti dostupna.

"To je bio marketinški trik“, rekao je novinarima generalni direktor Gazprom Media, Dmitri Černjišenko.

Putin i Zelenski po prvi put su se ove nedjelje sastali na samitu u Parizu koji je imao cilj da nađe način za okončanje sukoba u istočnoj Ukrajini, gdje se proruske snage bore protiv ukrajinske vojske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije