Film i serije

"Emoji film" od danas u domaćim bioskopima

"Emoji film" od danas u domaćim bioskopima
Foto: Ilustracija | "Emoji film" od danas u domaćim bioskopima

Domaći bioskopi od danas na repertoaru imaju novo animirano ostvarenje pod nazivom "Emoji film".

Riječ je o animiranom filmu u kojem su glavni likovi emotikoni koji svoje živote žive u gradu Tekstopolisu, a koji će konačno otključati sve tajne pametnih telefona.

Skriven duboko između tekstualnih aplikacija nalazi se Tekstopolis, užurbani grad u kojem žive omiljeni emotikoni nadajući se da će jednog dana upravo njih za korištenje izabrati vlasnik mobitela.

U ovom svijetu svaki emotikon ima samo jedan izraz lica... osim Džina, veselog emotikona koji je rođen bez filtera, a koji zbog toga na puno više načina može izraziti raspoloženje.

Odlučan u ideji da postane "običan" poput ostalih emotikona, Džin zatraži pomoć svojeg snalažljivog najboljeg prijatelja Hi-5 i poznate razbijačice šifara Džejlbrejk. Njih troje zajedno će otići na epsko putovanje kroz niz telefonskih aplikacija kako bi pronašli kod kojim će pokušati "popraviti" Džina. Ali, kad samom telefonu zaprijeti puno veća opasnost, sudbina svih emotikona zavisi od ovo troje nenadanih heroja, koji će pokušati spasiti sopstveni svijet od brisanja.

Ovu izuzetno zabavnu animiranu komediju režirao je Toni Leondis, a među glumcima koji su raznim emotikonima posudili svoje glasove ističu se Ana Faris, Ti Džej Miler, Sofija Vergara, Patrik Stjuart, Džejms Korden, Kristina Agilera, Dženifer Kulidž i mnogi drugi.

Zahvaljujući odličnoj glumačkoj postavi i originalnoj temi kojom se bavi, nesumnjivo je da publiku očekuje još jedna fantastična animirana zabava za sve generacije.

U distribuciji "Con filma", zvaničnog zastupnika studija "Sony" za BiH, "Emoji film" dolazi na repertoar multipleksa "Cinema City" u Sarajevu, "Cineplexx Palas" u Banjaluci, "Cinestara" u Mostaru, Tuzli i Bihaću, "Ekran" u Zenici, te kina "Centar film" u Prijedoru i "Theatre" u Busovači.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije