Film i serije

Festival "Evropska saradnja: filmska priča" 28. septembra na Paliću

Festival "Evropska saradnja: filmska priča" 28. septembra na Paliću
Foto: Pixnio | Festival "Evropska saradnja: filmska priča" 28. septembra na Paliću

Filmovi "Oflag 13 - B" reditelja Đorđa Milosavljevića Gere i "Priče iz zatvorske ćelije", mađarskog autora Abela Viskija, čine program festivala dokumentarnog filma "Evropska saradnja: filmska priča" koji će biti održan 28. septembra u bioskopu "Abazija", na Paliću.

Filmovi će biti prikazani u terminu od 18 i 20 časova i ulaz na sve projekcije je slobodan.   

Festival se održava povodom Dana Interreg saradnje, manifestacije je kojom se promoviše evropska teritorijalna saradnja i povezivanje građana širom Evrope i pograničnih regiona radi poboljšanja životnih uslova i infrastrukture. 

Kroz ove programe u periodu od 2004. do 2022. godine u Srbiji je finansirano blizu 1600 projekata za koje je izdvojeno preko 220 miliona evra koje je sufinansirala Evropska unija, u saradnji sa državama učesnicama programa.

Za finansijsku perspektivu 2021-2027. EU je, iz IPA sredstava, odobrila preko 340 miliona evra za programe teritorijalne saradnje u našoj zemlji.

Sprovođenje ovih projekata doprinosi jačanju i razvoju lokalnih zajednica i pograničnih regiona naše zemlje u važnim sektorima: infrastrukturi, zdravstvu, obrazovanju, naučno – tehnološkom razvoju, privredi, turizmu, zaštiti životne sredine i posebno –  kulturi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije