Film i serije

Festival dokumentarnog filma "Dok#2" krajem januara

Festival dokumentarnog filma "Dok#2" krajem januara
Foto: Pixabay | Festival dokumentarnog filma "Dok#2" krajem januara

Međunarodni festival dokumentarnog filma "Dok #2" biće održan od 30. januara do 2. februara u beogradskoj Kombank dvorani, najavili su danas organizatori.

Festival je koncipiran tako da podržava interesovanja generalne bioskopske publike, kao i gledalaca sa izrazitim afinitetom prema dokumentarnom filmu.

Tokom četiri dana biće prikazani dokumentarci iza kojih stoje velikani sa jedne ili druge strane kamere, pa će tako publika u danu otvaranja imati priliku da vidi dokumentarni portret "Povaroti" nagrađivanog reditelja Rona Hauarda, o slavom tenoru koji je iz oblasti klasične muzike postao superzvijezda poznata širokoj masi i time obilježila odrastanje mnogih generacija.

Tokom festivala biće prikazan novi epski dokumentarac "Diego Maradona" britanskog reditelja Asifa Kapadije, dobitnika nagrade Oskar za dokumentarni film o Ejmi Vajnhaus, kao i tvorca filma o nekadašnjoj legendi Formule 1, Seni.

Na zatvaranju festivala biće prikazan kontroverzni film "Težina Lanaca 3" Borisa Malagurskog u novoj selekciji A la carte u kojoj filmove bira gost-urednik.

Festival "Dok #2" predstavlja i takmičarski program debitantskih filmova Enter, u kome će se za nagradu publike nadmetati šest dugometražnih dokumentaraca iz cijelog svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije