Film i serije

Festivalska premijera filma "Moj Branko ne laže" 2. aprila u Beogradu

Festivalska premijera filma "Moj Branko ne laže" 2. aprila u Beogradu
Foto: N.N. | Festivalska premijera filma "Moj Branko ne laže" 2. aprila u Beogradu

BEOGRAD - Dokumentarni film Branka Lazića "Moj Branko ne laže" biće prikazan na svečanom zatvaranju i dodjeli nagrada Martovskog filmskog festivala 2. aprila u velikoj sali Doma omladine u Beogradu, što će ujedno biti i festivalska premijera dokumentaca.

Martovski filmski festival je najstariji festival dokumentarnog filma na Balkanu i ove godine obilježava 70 godina postojanja.

"Umjetnički direktor Martovskog festivala Dejan Dabić donio je odluku da ovogodišnji festival otvori sa filmskim pobjednikom Berlinskog festivala, a da film 'Moj Branko ne laže' treba da zatvori ovo jubilarno izdanje Martovskog festivala u Beogradu", navodi se u saopštenju RTRS, kuće koja potpisuje proizvodnju dokumentarca.

Dalje navode da je ostvarenje "Moj Branko ne laže" film o Branku Ćopiću, omiljenom piscu nestale države, o njegovom životu i smrti, komunisti koji je volio istinu i narod više od partije, jeretiku kojega su napadali budući komunistički disidenti, književniku koji je u svom djelu ostavio ključeve za razumijevanje krajiškog identiteta.

U filmu učestvuju akademik Matija Bećković, istoričar Predrag Marković, prof. dr Mihajlo Pantić, reditelj Darko Bajić, prof. dr Duško Pevulja, doc. dr Oleg Soldat, književnici Ljubivoje Ršumović, Pero Zubac, Vule Žurić...

Režiju dokumentarnog filma potpisuje Branko Lazić, scenario Saša Berendika, direktor fotografije je Dejan Račić, snimatelj Siniša Stojić, montaža Vedran Marić, rasvjeta Dragan Talić, za ton su zaduženi Srđan Radaković i Vladimir Vladetić, producent je Aleksandar Đorđević.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije