Film i serije

Film "Bilo jednom u Srbiji" na jesen u bioskopima

Film "Bilo jednom u Srbiji" na jesen u bioskopima
Foto: Print Screen/Youtube | Film "Bilo jednom u Srbiji" na jesen u bioskopima
N.N.

Priča o usponu srpskog Mančestera, mentalitetu i duhu Leskovčana i zlatnom dobu Srbije, biće oživljena u filmu "Bilo jednom u Srbiji", čije je snimanje nastavljeno.

Snimanje je ranije bilo prekinuto zbog pandemije, ali i smrti glumca Ivana Bekjareva, koji je tumačio ulogu gradonačelnika Leskovca.

Fokus priče je na mladoj ženi, rastrgnutoj između ljubavi prema Conetu, kojeg tumači Viktor Savić i mladića kojem je obećana.

"Zorka je žena ispred svog vremena. Ona je u stvari predstavnik te ženske snage koja je možda danas isplivala na vidjelo. Ona je hrabra, vješta, uporna, brza, odlučna", rekla je glumica Teodora Ristovski.

Tvorac filma je Zvonimir Šimunec, režiser Petar Ristovski, a glumačku ekipu čine iskusna imena i brojni statisti, koji će oživjeti duh čaršijskog centra Srbije - u centru Grdelice. U tom centru su bile banke, zanatske radnje i kafane koje kriju mnoge priče, a one izmišljene, inspirisane stvarnošću, biće oživljene na velikom platnu.

"Ova priča o istoriji Leskovca ispričana je kroz vizuru ljubavnog trougla. Naravno, uvijek treba imati nešto dramaturški lijepo postavljeno i to je ono što definitivno očekuje gledaoce i u bioskopima i na televiziji", rekao je izvršni producent Miša Mogorović.

Film o srpskom Mančesteru, koji je bio poznat novinama koje je donio u infrastrukturi, arhitekturi, industriji i kulturi, u kinima će biti krajem novembra.

"Ovo je vedra ljudska priča smještena između dva svjetska rata u Leskovcu, u kome se neobičnim spletom okolnosti dogodi pravo čudo i izgradi istorija tog malog mjesta, gdje stanuju veliki ljudi. Radnja filma govori o dvije godine nakon Prvog svjetskog rata, kad se Dine i Cone, opijeni pobjedom i nepovratno inficirani duhom slobode i napretka koji su osjetili u velikom svijetu, vraćaju u oronuli Leskovac - Dine u svoj nekadašnji bioskop, a Cone na sopstvenu sahranu. Predodređeni za gubitnike, izrastaju u heroje", stoji u zvaničnom sinopsisu filma.

U filmu igraji i Sloboda Mićalović, Radovan Vujović, Nemanja Oliverić, Miki Manojlović...

Nakon završetka snimanje filma, biće snimljena i serija od osam epizoda, koja će biti emitovana na RTS-u.

(RTRS)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije