Film i serije

Film "Enklava" ponovo u njemačkim bioskopima

Film "Enklava" ponovo u njemačkim bioskopima
Foto: Ilustracija | Film "Enklava" ponovo u njemačkim bioskopima

BEOGRAD - Film "Enklava" scenariste i reditelja Gorana Radovanovića ponovo stiže u bioskope širom Njemačke, objavljeno je na sajtu Filmskog centra Srbije.

Radovanovićev film će biti distribuisan u sklopu posebnog programa "17 ciljeva -moguća budućnost" koju u ime BMZ-a (Bundesministerium für wirtsćaftliće Zusammenarbeit und Entwicklung) u djelo sprovodi "Vision Kino Netzwerk für Film und Medienkompetenz" u saradnji sa "Engagement Global-Service für Entwicklungsinitiativen"-om.

Nakon Italije, Grčke i Njemačke, film se ternutno prikazuje i u poljskim bioskopima a otkupljen je još i za zemlje Skandinavije, kao i za Kinu, SAD, Bugarsku, Austriju…

"Enklava" je nastala kao srpsko-njemačka koprodukcija i s uspjehom je prikazana na velikom broju festivala, bila je i srpski predstavnik u trci za Oskara u kategoriji filmova sa neengleskog govornog područja za 2015. godinu i osvojila niz nagrada.

Na predstojećem Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji biće predstavljena knjiga "Kosovo - vjera i pomirenje", nadahnuta upravo filmom "Enklava".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije