Film i serije

Film "Granice kiše" u programu festivala u Montrealu

Film "Granice kiše" u programu festivala u Montrealu
Foto: N.N. | Film "Granice kiše" u programu festivala u Montrealu
Tanjug

BEOGRAD - Poslije pretpremijere u Sarajevu, film "Granice kiše" autora Nikole Mijovića i Vlastimira Sudara u zvaničnoj konkurenciji na 42. izdanju Montreal World Film Festivala, najavili su danas organizatori.

Igrani film "Granice kiše", crnogorska i bosansko-hercegovačka koprodukcija kojoj je manjinski koproducent Filmski centar Srbije, imaće svoju međunarodnu premijeru na uglednom Montreal World Film Festivalu koji će se održati od 23. avgusta do 3. septembra, najavili su danas producenti filma.

U konkurenciji nekoliko hiljada prijavljenih filmova za ovogodišnje 42. izdanje Međunarodnog filmskog festivala u Montrealu, film "Granice kiše" našao se u zvaničnom takmičarskom programu za najbolji debitantski film, za koji je izdvojeno 19 filmova iz cijelog svijeta.

Publika u regionu je već imala priliku da pretpremijerno vidi ovo ostvarenje u ponedjeljak na 24. izdanju Sarajevo Film Festivala, gdje je uz ovacije pozdravila filmsku ekipu.

Publika u Srbiji će takođe biti u prilici da vidi film već 25. avgusta, jer je ostvarenje izabrano da bude prikazano prve festivalske večeri na svečanom otvaranju ovogodišnjih Filmskih susreta u Nišu.

Film "Granice kiše" je priča o ljubavi i nadi.

Radnja je smještena u danas napuštena sela na granici Crne Gore i Hercegovine, u blizini granice sa Hrvatskom.

Glavna junakinja Jagoda stiže iz grada da posjeti rodbinu i sprema ispite, a njeno prisustvo donosi promjene i nadu svima koje sretne, razotkrivajući sve naše svakodnevne strahove, predrasude i netrpeljivost prema drugačijem.

Glavne uloge u filmu "Granice kiše" tumače mladi glumci poput nikšićanke Kristine Stevović, Vahidina Prelića iz Užica i Roberta Budaka iz Zagreba, a glumačku ekipu čine i Dubravka Drakić, Momo Pićurić, Marta Pićurić, Stanislava Adžović, Momo Brkić, Vejo Kasalica, Aleksandar Radulović, Željko Milošević, Karlo Kalezić...

Kao specijalni gosti, u filmu se pojavljuju francuski jaž violinista Ugo Rabec i mlada operska pjevačica Dušica Bijelić, koju je londonski "The Independent" 2014. godine proglasio za jednu od osam najtalentovanijih mladih umjetnika u Velikoj Britaniji.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Izdvojeno
Najčitanije