Film i serije

Film "Lica Lafore" na festivalu u San Francisku

Film "Lica Lafore" na festivalu u San Francisku
Foto: N.N. | Film "Lica Lafore" na festivalu u San Francisku

BANJALUKA - Film "Lica Lafore" autora Denisa Bojića, rađen u produkciji Radio-televizije Republike Srpske (RTRS), našao se u zvaničnoj selekciji vodećeg međunarodnog Filmskog festivala posvećenog rijetkim bolestima (Rare Disease Film Festival), koji se održava u San Francisku.

Festival su podržale najveće svjetske faramaceutske kompanije, a u zvaničnu selekciju izabrano je 40 filmova sa svih svjetskih meridijana.

Film "Lica Lafore" osvojio je do sada jedanaest međunarodnih filmskih nagrada, a prikazan je na više od dvadeset međunarodnih filmskih festivala, kao i medicinskim fakultetima i zdravstvenim ustanovama širom svijeta, saopšteno je iz RTRS-a.

Između ostalog, prikazan je i na 32. kongresu epileptologa u Barseloni, u jednoj od najvećih farmaceutskih kompanija "Jonis" (Ionis Pharmaceuticals) u San Dijegu, te na 91. kongresu neurologa NJemačke u Berlinu i na AKH klinici u Beču.

Ovaj prvi dugometražni film iz BiH, koji se bavi temom rijetkih bolesti, dobio je i institucionalno priznanje, te je prikazan u francuskom parlamentu, u Evropskom parlamentu u Strazburu, Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije