Film i serije

Film Lica Lafore prikazan na festivalu u ruskom gradu Perm

Film Lica Lafore prikazan na festivalu u ruskom gradu Perm
Foto: N.N. | Film Lica Lafore prikazan na festivalu u ruskom gradu Perm

Film Lica Lafore režisera Denisa Bojića , rađen u produkciji Radio-televizije Republike Srpske prikazan je na šestom međunarodnom filmskom festivalu "LAMPA" koji se ove godine održao u ruskom gradu Perm.

Ideja ovogodišenjg festivala je potraga ѕa novim herojima savremenog doba koji svojim djelovanjem mijenjaju svijet oko sebe. Film Lica Lafore prikazan je u zvaničnoj takmičarskoj selekciji u konkurenciji 53 izabrana filma. Na ovaj festival dokumentarnog i igranog filma prijavljeno je ukupno 3560 ostvarenja iz 120 zemalja.

Film "Lica Lafore" osvojio je do sada jedanaest međunarodnih filmskih nagrada, a prikazan je na više od dvadeset međunarodnih filmskih festivala, kao i medicinskim fakultetima i zdravstvenim ustanovama širom svijeta.

Između ostalog, i na 32. kongresu epileptologa u Barseloni, u jednoj od najvećih farmaceutskih kompanija "Ionis Pharmaceuticals" u San Dijegu, te na 91. kongresu neurologa Njemačke u Berlinu i na AKH klinici u Beču.

Ovaj dugometražni film koji se bavi temom rijetkih bolesti, dobio je i institucionalno priznanje, te je prikazan u francuskom parlamentu, u Evropskom parlamentu u Strazburu, Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH. Nakon Rusije film će biti prikazan međunarodnom filmskom festivalu posvećenom rijetkim bolestima "Rare Disease Film Festival" koji se u novembru održava u San Francisku.

(RTRS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije