Film i serije

Film “Lica lafore" prikazan na SFF

Film “Lica lafore" prikazan na SFF
Foto: Facebook | Film “Lica lafore" prikazan na SFF

Film "Lica Lafore" koji dokumentuje sudbinu porodice Gajić i njihovu višegodišnju nadljudsku borbu za pronalazak lijeka protiv Laforine bolesti od koje su oboljele njihove kćerke Tatjana i Milana, prikazan je u okviru 24. Sarajevo film festivala, a projekciji je prisustvovao i ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.

Osim Crnatka, jučerašnjoj projekciji filma u Sarajevu prisustvovali su i rezidentni ambasadori i šefovi misija međunarodnih organizacija u BiH, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Na inicijativu Ministarstva inostranih poslova BiH u podršku borbi za pronalazak lijeka protiv Laforine bolesti uključili su se i poznati sportisti, poput odbojkašice Tijane Bošković i fudbalera Miralema Pjanića, kao i brojne javne ličnosti.

Film "Lica Lafore", autora Denisa Bojića, rađen u produkciji Radio-televizije Republike Srpske, priča je o ogromnom naporu jedne porodice i entuzijazmu vodećih svjetskih naučnika spojenom u nevjerovatnoj snazi ljudskog duha koji pomjera granice u svijetu nauke i pokazuje da ništa nije nemoguće.

Višestruko nagrađivani film baziran je na priči doktora Snježane Gajić, majke sestara Gajić i velikog borca za pronalazak lijeka protiv Laforine bolesti.

"Lica Lafore", prvi dugometražni dokumentarni film na ovu temu snimljen u BiH, u septembru će biti prikazan u San Dijegu u jednoj od najvećih farmaceutskih kompanija koja se bavi proizvodnjom novih lijekova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije